Авторизация

У Варшаві розпочала роботу Коаліція бронетехніки на підтримку України

У Варшаві розпочала роботу Коаліція бронетехніки на підтримку України

Відкриття Коаліції бронетехніки на підтримку України відбулося у Варшаві у вівторок, 26 березня, повідомляється на сайті Міністерства оборони України.


"Під час першого засідання представники країн-учасниць виробили консолідовану позицію щодо підсилення технічного парку Збройних сил України певними зразками бронетехніки та організації системи їх ремонту", - ідеться в повідомленні.


Ініціатива була запропонована Польщею та Німеччиною й здобула підтримку Великої Британії, Швеції та Італії.


"Коаліція бронетехніки має на меті посилити броньований щит Сил оборони України, спільними зусиллями підвищити спроможності нашого війська в боротьбі з російським агресором, забезпечити ефективне функціонування, технічне обслуговування, ремонт зразків техніки та озброєння, наданих нам союзниками", - зазначив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк, який очолює українську делегацію.


У рамках Коаліції бронетехніки створено чотири синдикати, до кожного з яких входитиме представник України. На кожен синдикат покладено певні завдання: постачання озброєнь і боєприпасів для західної бронетехніки; їх технічне обслуговування й ремонт; підготовка екіпажів і технічного персоналу; відпрацювання ефективної тактики застосування бронетехніки на полі бою.


"Це дуже важлива ініціатива наших союзників з огляду на наявну проблематику в ЗСУ з ремонтом бронетехніки іноземних зразків. Сподіваюся, за допомогою союзників нам вдасться швидко, наскільки це можливо, створити в Україні ефективну ремонтну базу західної бронетехніки", - розповів заступник міністра оборони України.


За словами Гаврилюка, у рамках нової коаліції буде розроблено відповідну дорожню карту, яка відповідатиме стратегії розвитку ЗСУ.


Передбачається, що в довгостроковій перспективі країни - учасники танкової коаліції та коаліції бронетехніки допоможуть у створенні майбутнього броньованого парку техніки ЗСУ та налагодять з Україною інноваційне промислове партнерство.


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?