Авторизация

США проти ударів по РФ, але Україна сама вирішує щодо своїх воєнних операцій – Держдеп

США проти ударів по РФ, але Україна сама вирішує щодо своїх воєнних операцій – Держдеп

Метью Міллер (Скриншот з відео)

США не заохочують атаки України по території РФ, однак Україна в праві сама приймати рішення щодо проведення воєнних операцій, а агресором у цій війні є Росія. Про це під час брифінгу 22 травня сказав речник Держдепу Метью Міллер.



Він зазначив, що у США були "дуже чіткі" з приводу того, що не заохочують завдання ударів по окупантах поза українськими кордонами.


"Але я вважаю важливим зробити крок назад і нагадати всім і світові, що це Росія розпочала цю війну. Це Росія продовжує атакувати цивільних в Україні, Росія обстрілює школи, лікарні та об'єкти цивільної інфраструктури. Тож Україна має право вирішувати, як вона хоче проводити свої воєнні операції. Росія є агресором у цій війні", – сказав він.


20 травня радник президента США із нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Штати не підтримують напади на територію Росії, і це також стосуватиметься підтримки надання Україні винищувачів F-16.

Читайте також: Білий дім: Думка США щодо "зброї ескалації" змінюється. Головне – не допустити світової війни



Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter.

0



[leech=viber://forward?text=https://news.liga.net/ua/politics/news/ssha-protiv-udarov-po-rf-no-ukraina-sama-reshaet-naschet-svoih-voennyh-operatsiy-gosdep%3Futm_source%3Dsocial%26utm_medium%3Dsocial%26utm_campaign%3Dvbr]
[/leech]






Напишіть нам
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?