Авторизация

Глава МОК після протесту через РФ на Олімпіаді: Спорт не має бути інструментом політики

Глава МОК після протесту через РФ на Олімпіаді: Спорт не має бути інструментом політики

Томас Бах (Фото - EPA)

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах після протестів проти участі РФ та Білорусі в Олімпіаді заявив, що "спортсмени не мають стати інструментом політики". Про це повідомляє Sky news.


Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

22 березня у німецькому місті Ессен відбулася акція протесту проти позиції президента МОК із приводу участі в Олімпіаді спортсменів із РФ та Білорусі.


У цей день Бах перебував із візитом в Ессені. Перед виступом Баха на Рурському політичному форумі активісти вийшли з протестом, тримаючи в руках фотографії розбомблених росіянами в Україні спортивних об'єктів та плакати, які закликають до повної заборони участі в Олімпіаді спортсменів із двох країн.


Бах заявив, що Олімпійські ігри повинні триматися подалі від політики, інакше вони ризикують втратити свою "об'єднувальну силу".


"Якщо політика вирішує, хто може брати участь у змаганнях, то спорт та спортсмени стають інструментами політики", – сказав він.


Оргкомітет Олімпіади-2024 заявив, що дозволить участь спортсменам РФ під "нейтральним прапором". Зеленський у відповідь заявив, що РФ вбиває під різною символікою, а іноді й зовсім без неї.
Уряди 34 країн звернулися до МОК із закликом не допускати спортсменів із Росії та Білорусі до Олімпіади.
Зеленський заявив, що повернути російських спортсменів на Олімпіаду – це сказати всьому світу, що терор може бути прийнятним.
МОК назвав "неконструктивною та наклепницькою" критику з боку України. Глава МОК закликав Україну не бойкотувати Олімпіаду через участь росіян.

Читайте також: "Жалюгідне лицемірство". Кулеба оцінив спроби глави МОК протягнути РФ та Білорусь на Ігри-2024



Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter.

0



[leech=viber://forward?text=https://news.liga.net/ua/politics/news/glava-mok-posle-protesta-iz-za-rf-na-olimpiade-sport-ne-doljen-byt-instrumentom-politiki%3Futm_source%3Dsocial%26utm_medium%3Dsocial%26utm_campaign%3Dvbr]
[/leech]






Напишіть нам
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?