Авторизация

Ордер на арешт Путіна. В Орбана відхрещуються: кажуть, не ветували заяву Євросоюзу

Ордер на арешт Путіна. В Орбана відхрещуються: кажуть, не ветували заяву Євросоюзу

Золтан Ковач (Фото: EPA)

Будапешт не блокував спільну заяву країн Євросоюза щодо ордера на арешт російського диктатора Володимира Путіна, це "фейк". Таку заяву у Twitter оприлюднив Золтан Ковач, держсекретар, відповідальний за міжнародну комунікацію та міжнародні відносини в Угорщині.



20 березня 2023 року видання Bloomberg з посиланням на анонімні джерела опублікувало матеріал, в якому було зазначено, що Угорщина "наклала вето" на спільну заяву держав-членів Євросоюзу про видачу міжнародного ордера на арешт Путіна.


У Будапешті прокоментували цю інформацію, назвавши її "фейковою".


"Щодо фейкової новини про те, що Угорщина "наклала вето" на позицію ЄС щодо ордера МКС на арешт Владіміра Путіна: Угорщина визнала рішення МКС і не бажає його жодним чином коментувати. Однак, якщо високий представник або будь-яка країна-член ЄС захоче зробити заяву, Угорщина не буде заперечувати", – йдеться у повідомленні.


17 березня 2023 року МКС видав ордер на арешт Путіна та дитячої омбудсменки РФ Марії Львової-Бєлової за депортацію дітей з України. Виданий у Гаазі ордер - довічний.

Читайте також: Угорщина має переглянути відносини з Росією, на це є причина – Орбан



Мілана Головань

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter.

0



[leech=viber://forward?text=https://news.liga.net/ua/world/news/order-na-arest-putina-u-orbana-otkreschivayutsya-govoryat-ne-vetirovali-zayavlenie-evrosoyuza%3Futm_source%3Dsocial%26utm_medium%3Dsocial%26utm_campaign%3Dvbr]
[/leech]






Напишіть нам
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка