Авторизация

Система ППО SAMP/T буде розгорнута в Україні протягом семи-восьми тижнів – МЗС Італії

Система ППО SAMP/T буде розгорнута в Україні протягом семи-восьми тижнів – МЗС Італії

ЗРК SAMP/T (Фото: Flickr/Breizh56)

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що систему протиповітряної оборони SAMP/T, яку Рим і Париж мають намір разом передати Україні, буде розгорнуто на території країни протягом двох місяців. Про це він сказав в інтерв'ю Casa Italia, повідомляє Rai News.


Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини


За його словами, зенітно-ракетний комплекс почне діяти на території України протягом наступних семи-восьми тижнів.


Коментуючи російсько-українську війну, він сказав, що зараз "важко робити прогнози" щодо Криму та інших тимчасово окупованих територій. Але, на його думку, немає сумнівів, що російський диктатор Володимир Путін "обов'язково шукатиме вихід".


"Як міжнародна спільнота ми маємо присвятити себе захисту незалежності України та справі миру", – заявив глава МЗС Італії.


13 січня повідомлялося, що прем'єрка Італії Джорджа Мелоні ухвалила рішення передати Україні батарею зенітного ракетного комплексу SAMP/T.
22 січня глава МЗС Італії Антоніо Таяні заявив, що Рим і Париж закінчують підготовку ЗРК SAMP/T, який має бути переданий Україні.
28 січня стало відомо, що Франція та Італія замовлять 700 зенітних ракет Aster-30 для систем протиповітряної оборони SAMP/T.

Читайте також: Міністр оборони Італії продовжить допомагати ЗСУ, але хоче бачити росіян на відпочинку в Європі



Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter.

0



[leech=viber://forward?text=https://news.liga.net/ua/politics/news/sistema-pvo-sampt-budet-razvernuta-v-ukraine-v-techenie-semi-vosmi-nedel-mid-italii%3Futm_source%3Dsocial%26utm_medium%3Dsocial%26utm_campaign%3Dvbr]
[/leech]






Напишіть нам
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?