Авторизация

Німеччина має намір стати гарантом європейської безпеки – Шольц

Німеччина має намір стати гарантом європейської безпеки – Шольц

Олаф Шольц (Скріншот відео)

Німеччина заявила про намір стати гарантом європейської безпеки через глобальні зміни, до яких призвела повномасштабна війна Росії проти України. Про це написав канцлер ФРН Олаф Шольц у статті для Foreign Affairs.



"Світ зіткнувся з Zeitenwende: епохальним тектонічним зрушенням. Агресивна війна Росії проти України поклала край цілій епосі", – вважає Шольц.


За словами канцлера ФРН, з'явилися або відродилися нові держави, зокрема економічно сильний і політично наполегливий Китай, у "новому багатополярному світі" різні країни та моделі правління борються за владу та вплив.


Шольц заявив, що Німеччина робить все можливе для захисту та зміцнення міжнародного порядку, що ґрунтується на принципах Статуту ООН. 


"Німці мають намір стати гарантом європейської безпеки, як очікують від нас наші союзники, будівельником мостів усередині Європейського Союзу та прихильником багатосторонніх рішень глобальних проблем", – заявив канцлер ФРН.


Він додав, що це єдиний спосіб для Німеччини успішно подолати геополітичні розломи нашого часу.


"Історія моєї країни покладає на неї особливу відповідальність за боротьбу з силами фашизму, авторитаризму та імперіалізму. Водночас наш досвід розколу на дві частини під час ідеологічного та геополітичного протистояння дає нам особливе розуміння ризиків нової холодної війни", – написав Шольц.


Читайте також: Шольц: Стає все очевиднішим – РФ не тільки не повинна виграти війну, а й не виграє



Наталія Медведєва

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter.

0



[leech=viber://forward?text=https://news.liga.net/ua/politics/news/germaniya-namerena-stat-garantom-evropeyskoy-bezopasnosti-sholts%3Futm_source%3Dsocial%26utm_medium%3Dsocial%26utm_campaign%3Dvbr]
[/leech]






Напишіть нам
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?