Авторизация

США продадуть Естонії шість HIMARS із ракетами дальністю до 300 км

США продадуть Естонії шість HIMARS із ракетами дальністю до 300 км

Himars (Фото: EPA)

Естонія закупить у США шість далекобійних пускових установок HIMARS із ракетами різної дальності до них, у тому числі й на відстань до 300 км. Про це повідомляє Державний центр оборонних інвестицій Естонії.


Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини


Естонія підписала контракт на закупівлю у США реактивних систем залпового вогню HIMARS, які виготовляє компанія Lockheed Martin. Загальна сума контракту – понад $200 млн.


Як наголосив глава відділу озброєнь Центру оборонних інвестицій Естонії Раміль Ліпп, це найбільший проєкт із закупівлі зброї в історії Естонії.


Він повідомив, що до пакету входять ракети з різною дальністю – від 70 до 300 км. Перші поставки відбудуться у 2024 році.


Він не уточнив, про які саме ракети йде мова, але модифікації ATACMS мають дальність стрільби від 165 до 310 км. Україна поки що отримувала до HIMARS лише снаряди, які б'ють на 70-80 км.


12 вересня Україна надала США список озброєння для продовження наступу у 2023 році. У ньому є ракети ATACMS із дальністю 300 км.
На початку жовтня главу Пентагону Остіна запитали, чому у ЗСУ немає ракет ATACMS. Відповів – "справа не тільки в обладнанні".
CNN повідомив, що Україна пропонує адміністрації США "накладати вето" на цілі для ATACMS.

Читайте також: У республіканців закликали Байдена дати Україні "правильну зброю" – зокрема, ATACMS



Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter.

0



[leech=viber://forward?text=https://news.liga.net/ua/politics/news/ssha-prodadut-estonii-shest-himars-s-raketami-dalnostyu-do-300-km%3Futm_source%3Dsocial%26utm_medium%3Dsocial%26utm_campaign%3Dvbr]
[/leech]






Напишіть нам
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка