Авторизация

Блінкен про "референдуми" і можливу мобілізацію у РФ: Росія зазнає поразки на полі бою

Блінкен про "референдуми" і можливу мобілізацію у РФ: Росія зазнає поразки на полі бою

Ентоні Блінкен (Фото: EPA)

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях та можлива мобілізація у РФ – це ознака невдачі Росії. Про це він сказав під час виступу в ООН, цитує його CNN.


Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини


За його словами, російський диктатор Володимир Путін продовжує просувати фальшиві "референдуми", а також розглядає можливість мобілізації додаткових резервних сил, що свідчить про його "крайню зневагу" до ООН.


"Самі принципи, які ми зібралися тут відстоювати цього тижня у хартії суверенітету, незалежності, територіальної цілісності, — це те, на що Росія затято нападає, зокрема через спроби провести ці "референдуми" і покласти навіть більше сил для захоплення суверенної території України", – сказав Блінкен.


Він зазначив: не дивно, що Росія робить подібні кроки зараз, оскільки вона нещодавно зазнала втрат на полях битв.


"В останні тижні ми спостерігаємо значні успіхи України на своїй землі, захопленій російськими військами з моменту початку агресії 24 лютого. Це також час, коли сама Росія зазнає серйозних поразок на полі бою, і навіть деякі з її найближчих партнерів явно висловлюють глибоке занепокоєння з приводу того, що робить Росія, та наслідків, які це має для країн у всьому світі", – заявив дипломат.


Блінкен повторив, що США ніколи не визнають фіктивні "референдуми" чи будь-які кроки Росії з анексії української території. Він сказав, що важливо, щоб інші країни також пояснили це.


"Це ознака невдачі та слабкості Росії", – резюмував держсекретар.


У Державному департаменті США назвали спроби провести псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях України "неймовірно грубим та відчайдушним кроком" Путіна та пообіцяли "посилені наслідки" для Росії.
Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі LIGA.net заявив, що у разі проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях на полі бою з боку Росії нічого не зміниться.
Росіяни мають намір воювати далі, а США зосереджені на подальшій підтримці України, повідомив речник Пентагону бригадний генерал Пет Райдер, коментуючи ймовірність офіційного оголошення війни Росією та загальної мобілізації через військові невдачі.

Читайте також: Окупанти призначили дати фейкових референдумів. У Зеленського заявили – ЗСУ це не завадить



Дмитро Гриниченко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter.

0



[leech=viber://forward?text=https://news.liga.net/ua/politics/news/blinken-o-referendumah-i-vozmojnoy-mobilizatsii-v-rf-rossiya-terpit-porajenie-na-pole-boya%3Futm_source%3Dsocial%26utm_medium%3Dsocial%26utm_campaign%3Dvbr]
[/leech]






Напишіть нам
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?