Авторизация

Естонія припиняє впускати громадян РФ за своїми шенгенськими візами – але є винятки

Естонія припиняє впускати громадян РФ за своїми шенгенськими візами – але є винятки

Урмас Рейнсалу (Фото - EPA)

Через тиждень Естонія почне застосовувати санкції до громадян Росії, які в'їжджають до країни за шенгенськими візами, виданими Естонією. Про це заявив на пресконференції глава МЗС Урмас Рейнсалу, пише Delfi.


Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини


Рейнсалу сказав, що видані Естонією росіянам шенгенські візи залишаться дійсними, але до їхніх власників буде застосовано національні санкції Естонії. Це означає, що їм не буде дозволено в'їзд до країни. Рішення Естонії ніяк не обмежує в'їзд власників цих віз до інших країн ЄС.


Міністр наголосив, що це поки що стосується лише віз, виданих саме Естонією, і що санкції не застосовуватимуться під час пред'явлення віз, виданих іншими країнами Шенгенської угоди. Такий підхід диктується міжнародними зобов'язаннями Естонії як учасник цієї угоди.


Винятки робитимуться для дипломатів; для тих, хто працює у сфері міжнародних перевезень; для тих, чий приїзд пов'язаний із гуманітарними причинами; для тих, хто відвідує родича, що живе в Естонії; а також для тих, хто має право на вільне пересування ЄС.


Російські студенти, у яких посвідка на проживання закінчується раніше, ніж термін їх навчання, отримають продовження посвідки на рік, сказав міністр.


Раніше президент Володимир Зеленський закликав західні країни закрити в’їзд для всіх росіян.
9 серпня Естонія також закликала не видавати туристичних віз росіянам. З таким самим закликом виступила і прем'єр Фінляндії.
10 серпня повідомлялося, що припинення видачі шенгенських віз росіянам може увійти до нового, сьомого пакету санкцій Євросоюзу проти Росії.
Сергей Бережной

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter.

0



[leech=viber://forward?text=https://news.liga.net/ua/politics/news/estoniya-prekraschaet-vpuskat-grajdan-rf-po-svoim-shengenskim-vizam-no-est-isklyucheniya%3Futm_source%3Dsocial%26utm_medium%3Dsocial%26utm_campaign%3Dvbr]
[/leech]






Напишіть нам
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка