Авторизация

Повітряні сили ЗСУ: Судячи з вибухів у Криму, вражено склад авіаційного озброєння росіян

Повітряні сили ЗСУ: Судячи з вибухів у Криму, вражено склад авіаційного озброєння росіян

Юрий Игнат, спикер Командования ВС ВСУ (скриншот с видео)

В результаті вчорашнього удару по авіабазі "Сакі" в тимчасово окупованому Криму, судячи з вибухів, був уражений склад авіаційного озброєння, оскільки відбулася серйозна детонація. Про це речник Повітряних сил України Юрій Ігнат розповів в ефірі загальнонаціонального телемарафону.


Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини


"По вибуху, який ми спостерігали у відеоматеріалах, зрозуміло, що вражений склад авіаційного озброєння. Тому що була серйозна детонація – значить склад таки уражено <…> Будь-який аеродром, виведений з ладу, – це дуже добре. А ще, якщо додатково там знищено з десяток літаків, – це буде взагалі справжня невеличка перемога", – сказав він.


Ыгнат повідомив, що на даному аеродромі в Новофедорівці було розміщено російські літаки Су-30М, Су-24, Іл-76 та інші. Авіабазу "Сакі" армія РФ використала для навчання корабельної авіації висадці на палубу корабля, проте, як нагадав Ігнат, авіаносця у росіян немає – єдиний російський авіаносець, флагман Військово-морського флоту РФ та Північного флоту "Адмірал Кузнєцов" "задимив уже всі моря своєб трубою".


Спікер Повітряних сил наголосив, що будь-який аеродром, що знаходиться на підльоті до України, є небезпечним, і з цього аеродрому щодня злітали літаки окупантів. Вони вже не долітають до Зміїного, але цілодобово патрулюють у Чорному морі.


9 серпня у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи в районі російської авіабази "Сакі" в Новофедорівці. У Росії заявили, що вибухнув авіаційний боєприпас і вогневого ураження нібито не було.
Міноборони України "не може встановити причину займання" на аеродромі окупантів в українському Криму, але посилено рекомендує їм вивчати правила протипожежної безпеки та не курити там, де це не належить.
Високопоставлений український військовий чиновник повідомив The New York Times, що вибухи на російській авіабазі у тимчасово окупованому Криму – це атака українських сил, у ході якої було використано обладнання українського виробництва.

Читайте також: "Паніка до Уралу". Вибухи у Криму на військовій авіабазі "Сакі": що це означає



Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter.

0



[leech=viber://forward?text=https://news.liga.net/ua/politics/news/vozdushnye-sily-vsu-sudya-po-vzryvam-v-krymu-porajen-sklad-aviatsionnogo-voorujeniya-rossiyan%3Futm_source%3Dsocial%26utm_medium%3Dsocial%26utm_campaign%3Dvbr]
[/leech]






Напишіть нам
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка