Авторизация

Присутність ОБСЄ в Україні продовжуватиметься без згоди РФ - Рау

Присутність ОБСЄ в Україні продовжуватиметься без згоди РФ - Рау

Присутність ОБСЄ в Україні продовжуватиметься без згоди РФ, заявив міністр закордонних справ Польщі, чинний голова ОБСЄ Збігнєв Рау.



"Маю бути абсолютно відвертим із вами, що наша присутність в Україні наразі продовжуватиметься без російської підтримки, без російського консенсусу чи згоди. А це означає, що ми мали змінити юридичні та фінансові механізми провадження нашої діяльності, а це означає, що ми створили і забезпечили нашу присутність тут в Україні, в Києві. Це вже було обговорено, щодо цього вже було ухвалено рішення відповідно до визначених резолюцій від чинного голови та інших членів", - сказав Рау на пресконференції у Києві у вівторок.



Він наголосив, що ОБСЄ досягла певної згоди з українським урядом щодо діяльності у Києві.



"Це також означає, що ми можемо організовувати відповідну діяльність за певні позабюджетні ресурси. Це те, щодо чого вже генсек ОБСЄ ухвалив рішення", - розповів Рау.



Він відзначив необхідність розуміти, що, беручи до уваги всі заходи ОБСЄ на території України, не можна розраховувати на російську згоду, що не дозволяє отримати консенсус.



"Однак ОБСЄ має цілу низку різноманітних механізмів, які дають змогу уникати або обходити принцип консенсусу. Ми вже згадали "Московський механізм", який ми на сьогодні використовуємо і по суті вже використовували двічі. Якщо ситуація цього потребуватиме, ми використовуватимемо цей механізм ще частіше", - запевнив Рау.


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка