Авторизация

Опозиція критикує Шольца: Ми могли б дати Україні багато танків Leopard та артилерії

Опозиція критикує Шольца: Ми могли б дати Україні багато танків Leopard та артилерії

Родеріх Кізеветтер (фото - ЕРА)

Напередодні саміту НАТО в Мадриді опозиційний депутат у Німеччині звинуватив уряд канцлера Олафа Шольца в тому, що він нібито "хоче нав'язати Україні мир" – і тому "недостатньо" та із "затримками" забезпечує її необхідним важким озброєнням. Про це Родеріх Кізеветтер (ХДС) заявив в інтерв'ю Passauer Neue Presse.


Читайте нас у Telegram: перевірені факти, тільки важливе


"Можна було передбачити, що Україна перейде до оборони, тому що зброя була обіцяна лише кілька тижнів тому, але так і не була доставлена (на 29 червня кілька переданих німцями САУ вже застосовуються на фронті, не рахуючи всього іншого. — Прим. ред.)", – сказав він.


Кізеветтер, посилаючись на внутрішні документи бундесверу, заявив, що Німеччина могла б надати Україні "велику кількість БМП Marder, а також артилерію та танки Leopard".


Читайте також: Німеччина та Нідерланди нададуть Україні ще шість САУ Panzerhaubitze 2000


"Німеччина дуже і дуже багато чого ускладнила Україні. Очевидно, вони хочуть нав'язати мир, вморивши Україну голодом, поставляючи лише невелику кількість важливої зброї. <...> Якщо зараз НАТО не надасть Україні масовану підтримку, ми приймемо російську силову політику", – наголосив депутат бундестагу.


У травні Кізеветтер побував в Україні, після чого заявив, що був учасником місій на Балканах і в Афганістані, але "жодного разу не був свідком такого масового знищення військовими цивільних, "завжди вважав Росію культурною нацією", а тепер "глибоко вражений жахливими наслідками застосування російської зброї" та "просто в жаху від військових злочинів".


27 червня канцлер Шольц заявив, що відносини з РФ "не можуть бути такими ж, якими були до війни в Україні".
На 28 червня німецькі газовики сумнівалися у графіку голови Мінекономіки ФРН Габека щодо введення в експлуатацію кількох ЗПГ-терміналів до кінця року.
Евгений Пилипенко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter.

0



[leech=viber://forward?text=https://news.liga.net/ua/world/news/oppozitsiya-kritikuet-sholtsa-my-mogli-by-dat-ukraine-mnogo-tankov-leopard-i-artillerii%3Futm_source%3Dsocial%26utm_medium%3Dsocial%26utm_campaign%3Dvbr]
[/leech]






Напишіть нам
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка