Авторизация

Нобелівський лауреат-росіянин продав медаль за $100 млн, віддасть дітям-біженцям з України

Нобелівський лауреат-росіянин продав медаль за $100 млн, віддасть дітям-біженцям з України

Дмитро Муратов (Фото: EPA)

Російський журналіст Дмитро Муратов, який у жовтні 2021 року був удостоєний Нобелівської премії миру, продав свою нагороду за понад $100 млн. Виручені гроші він збирається передати для українських дітей-біженців. Про це повідомляє The Guardian.


Читайте нас у Telegram: перевірені факти, тільки важливе


Муратов продав свою Нобелівську медаль із аукціону за рекордні $103,5 млн.


Він сказав, що виручені кошти підуть до ЮНІСЕФу, щоб допомогти дітям, які стали біженцями через війну в Україні.


Попередній рекорд на продажі Нобелівської медалі з аукціону було встановлено у 2014 році. Тоді Джеймс Вотсон, нагороджений за спільне відкриття структури ДНК у 1962 році, продав свою медаль за $4,76 млн.


Муратов, нагороджений золотою медаллю у жовтні 2021 року, допоміг заснувати незалежну російську Нову газету та був її головним редактором аж до закриття видання у березні на тлі репресій Кремля проти журналістів через війну в Україні.


Спочатку Муратов оголосив, що пожертвує на благодійність грошовий приз у $500 000, який супроводжує Нобелівську премію миру, а потім вирішив продати і медаль.


У переплавленому вигляді 175 г 23-каратного золота, що містяться в медалі Муратова, коштували б близько $10 000.


Онлайн-торги розпочалися 1 червня – у Міжнародний день захисту дітей. Станом на ранок понеділка, 20 червня, максимальна ставка становила $550 000.


"Це має стати початком флешмобу як приклад для наслідування, щоб люди продавали свої цінні речі, щоб допомогти українцям", – сказав Муратов.





16 квітня 2022 року повідомлялося, що благодійна допомога для України від громадян та корпорацій з різних куточків світу становила близько $924 млн. Майже половина з пожертв надійшла з Великобританії.
Наталия Медведева

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter.

0



[leech=viber://forward?text=https://news.liga.net/ua/politics/news/nobelevskiy-laureat-rossiyanin-prodal-medal-za-100-mln-otdast-detyam-bejentsam-iz-ukrainy%3Futm_source%3Dsocial%26utm_medium%3Dsocial%26utm_campaign%3Dvbr]
[/leech]






Напишіть нам
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка