Авторизация

МОЗ не вважає лікарів, які працюють на окупованих територіях, колаборантами

МОЗ не вважає лікарів, які працюють на окупованих територіях, колаборантами

Віктор Ляшко (Фото - ЕРА)

Лікарів, які працюють на тимчасово окупованих територіях та забезпечують роботу лікарень, не вважатимуть колаборантами. Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю Українській правді.


Читайте нас у Telegram: перевірені факти, тільки важливе


Міністр пояснив, що отримання ліків чи бензину від окупантів – це не співпраця, а забезпечення життєдіяльності лікарні, яка має рятувати українців.


"Якщо окупанти кажуть: "Ми вам платимо зарплату, а ви знаходитесь на території закладу", я, як міністр охорони здоров'я, відстоюватиму, що це не співпраця з окупантами. Тому що медики не мають іншого виходу", – сказав Ляшко.


Читайте також: Херсон. Колаборанти планують бігти до Криму, працювати офіціантами та вибивалами: перехоплення


Він також повідомив, що Україна продовжує виплачувати заробітну плату медичним працівникам, які перебувають в окупації. Проте отримання зарплати від окупантів Ляшко також не вважає злочином, бо на цих територіях може не бути доступу до банкоматів або проблеми з роботою українських карток.


Головне, на переконання міністра, "не визнавати окупанта господарем". Як наголосив Ляшко, колаборантами вважаються медики, які виявляють ініціативу для призначення на керівну посаду або співпрацюють з окупаційною владою з політичних мотивів.


Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що ніхто не засуджує українців, які працюють під тимчасовою окупацією.


Читайте також: Колаборант Балицький похвалився в ефірі Соловйова, що відправляє українське зерно до Криму



Мария Макуха

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter.

0



[leech=viber://forward?text=https://news.liga.net/ua/politics/news/minzdrav-ne-schitaet-vrachey-rabotayuschih-na-okkupirovannyh-territoriyah-kollaborantami%3Futm_source%3Dsocial%26utm_medium%3Dsocial%26utm_campaign%3Dvbr]
[/leech]






Напишіть нам
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка