Авторизация

Посол пояснив позицію Туреччини щодо фінів та шведів у НАТО, навів аналогію з бойовиками Донбасу

Посол пояснив позицію Туреччини щодо фінів та шведів у НАТО, навів аналогію з бойовиками Донбасу

Василь Боднар (Фото: пресслужба Кабміна)

Вимоги Туреччини до влади Швеції та Фінляндії для подолання турецького вето на вступ цих країн до НАТО "не виникли нізвідки, а сформувалися на основі дій деяких західних країн стосовно Туреччини", але в результаті ці розбіжності будуть подолані. Про це Укрінформу розповів посол України у Туреччині Василь Боднар.


Читайте нас у Telegram: перевірені факти, тільки важливе


В Анкарі обурені наявністю в цих двох країнах представництв та сайтів заборонених у Туреччині Робочої партії Курдистану та фетхуллахістів (FETO), вимагають розібратися з цим, перш ніж подаватися до Альянсу.


За словами посла, в Анкарі вважають, що Туреччину тривалий час намагалися "відсунути убік", зокрема через запровадження санкцій та обмежень, і антизахідні настрої у турецькому суспільстві можна зрозуміти.


"Поставмо себе на місце Туреччини. Як би ми реагували, якби на території тієї чи іншої країни діяли так звані представництва псевдоутворень ЛНР/ДНР чи офіційно були представлені відверті колаборанти?", – запитав Боднар.


Читайте думку: Війна Росії в Україні та позиція Туреччини: як Анкарі вдається всидіти на двох стільцях 


Він навів у приклад скасування виступу в Туреччині артистки-колаборантки Лисиці: "Ми реагуємо і діятимемо так і далі. Туреччина робить те саме".


Боднар зазначив, що "все залежить від того, як на це (ситуацію з умовами Туреччини. — Прим. ред. ) дивитися". Він пояснив, що Туреччина не проти вступу Фінляндії та Швеції до НАТО – просто вона "відстоює свої інтереси з урахуванням безпеки".


Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу на сьогоднішній пресконференції з колегою з країни-окупанта РФ Сергієм Лавровим повторив, що єдиною причиною вето Туреччини "є позиція щодо проблеми тероризму, іншої причини немає".


У тому самому інтерв'ю Боднар розповів, як Росія провозить до Туреччини крадене українське зерно.
31 травня в Туреччині заявили, що зброя Заходу нібито "не допомагає" Україні перемогти Росію. Анкара наполегливо пропонує Україні та Росії мирні переговори. 
На початку червня ООН погодилася змінити міжнародну назву Туреччини.

Читайте також: Туреччина подарує ЗСУ ударний дрон, на який зібрали гроші литовці



Евгений Пилипенко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter.

0



[leech=viber://forward?text=https://news.liga.net/ua/world/news/posol-obyasnil-pozitsiyu-turtsii-po-finnam-i-shvedam-privel-analogiyu-s-boevikami-donbassa%3Futm_source%3Dsocial%26utm_medium%3Dsocial%26utm_campaign%3Dvbr]
[/leech]






Напишіть нам
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка