Авторизация

В Україні воюють численні російські неонацисти - ЗМІ

Війська РФ в Україні воюють за підтримки правих екстремістських угруповань, пише німецьке видання Spiegel в неділю з посиланням на конфіденційний звіт Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND).



"Чимало російських правих екстремістів і неонацистів, очевидно, приєдналися до нападу Росії на Україну... співпраця з цими угрупованнями доводить передбачувану причину війни, так звану "денацифікацію" України, до абсурду", - пише видання.



При цьому в документі немає інформації про кількість правих бойовиків в лавах російських військ, однак угруповання і підрозділи іменуються. Зокрема, йдеться про "російський імперський легіон" (РІЛ), воєнізований підрозділ правого екстремістського угруповання "російські імперські рухи", і групу "Русич", ймовірно, пов'язану з російським найманським угрупуванням "Вагнер". Обидві воювали на боці РФ в українському Донбасі в 2014 і 2015 роках.



"Щоб довести правоекстремістське підґрунтя організації, аналітики BND доклали до своєї доповіді фотографії засновників "Русича" Олексія М. і Яна П.: на одному знімку М. з прапором зі свастикою, на іншому П. з гітлерівським привітанням перед багаттям", - пише Spiegel.



Крім того, за даними видання, в квітні правий екстреміст з Донецька Олександр М. намагався набрати добровольців для війни через Telegram. У минулому він вже воював на боці РФ на Донбасі і відомий широкій аудиторії в РФ як військовий кореспондент російського державного телеканалу "Первый канал".


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?