Авторизация

Окупанти перешкоджають евакуації з Херсонщини – башка ОВА

Окупанти перешкоджають евакуації з Херсонщини – башка ОВА

Російські окупанти перешкоджають евакуації людей із Херсонської області на підконтрольну Україні територію, повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута.



"Проблема із виїздом людей. Ось уже п'ятий день стоїть колона у бік міста Берислав, Давидів Брід… у бік Кривого Рогу Дніпропетровської області. Це єдиний шлях виходу людей на неокуповану територію", - сказав Лагута під час онлайн-брифінгу в п'ятницю.



За його словами, окупанти "не дали жодного гуманітарного "зеленого" коридору ні на ввезення продуктів харчування, ні на ввезення медикаментів і, найголовніше, на вивезення людей – евакуацію дитячих будинків, інтернатів, евакуацію людей похилого віку, хворих людей".



Він наголосив, що російські окупанти штучно створили складну ситуацію із забезпеченням жителів області продуктами харчування. Продовольства, яке вони завозять із тимчасово окупованого Криму, не вистачає, а українських волонтерів вони не пропускають.



Лагута також зазначив, що в окупованій Херсонській області викрадають та затримують проукраїнських активістів, блогерів.



"Інформація про те свавілля, яке чинять окупанти, фіксується, буде розслідуватися, і винних буде покарано після деокупації Херсонщини та її повного звільнення", - зазначив голова ОВА.



Лагута розповів, що він та його команда керують областю дистанційно – з Миколаєва та Кривого Рогу (сам Лагута перебуває в Миколаєві – ІФ). Він також повідомив, що всі соціальні виплати жителі Херсонщини отримують вчасно.



Лагута нагадав, що Херсонська область фактично з перших днів збройної агресії Росії проти України окупована за винятком трьох територіальних громад поблизу Дніпропетровської області.


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?