Авторизация

Вибори-2019: названо "небезпечні" області, куди РФ ллє пропаганду

Вибори-2019: названо "небезпечні" області, куди РФ ллє пропаганду

Найпотужніше інформаційне втручання держави-агресора Росії в передвиборний процес в Україні найчастіше проявляється в трансляції аналогового телебачення РФ в прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей. Про це заявив голова Комітету виборців України Олексій Кошель, коментуючи основні загрози з боку РФ на виборах президента.

Також значний відсоток громадян України має доступ до російського телепродукту через супутникове мовлення.


"Зараз російська пропагандистська машина намагається максимально використовувати таку залежність і істотно збільшує відсоток тематики, пов'язаної з українськими виборами", - застерегли в КВУ.
Реклама

За його словами, серед головних загроз - інформаційний вплив, кіберпровокації, фінансова підтримка і технології силового характеру (псевдомінування, спроби захоплення виборчих дільниць, ін.).



Створення фейкових сторінок обласних і районних організацій політичних партій та кандидатів для поширення дезінформації - також серйозний інструмент впливу РФ напередодні виборів.


КВУ вважає, що під час загальнонаціональних кампаній традиційно більше 50% коштів, які витрачають політики, є тіньовими фінансовими ресурсами. "Через це зростає ризик можливої ​​фінансової підтримки українських кандидатів з боку громадян і компаній, пов'язаних з РФ", - сказав Кошель.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка