Авторизация

Соціологи Рейтингу змоделювали 2-й тур виборів президента

Соціологи Рейтингу змоделювали 2-й тур виборів президента

Моделювання другого туру президентських виборів 2019 року серед тих, хто збирається голосувати в першому, дає наступні результати: лідер партії Батьківщина  Юлія Тимошенко  лідирує в парах з чинним президентом Петром Порошенком і колишнім співголовою Оппоблока  Юрієм Бойком, має перевагу в парі з лідером партії Громадянська позиція Анатолієм Гриценком, і незначно випереджає коміка Володимира Зеленського. Це дані станом на середину грудня 2018 року, пише група Рейтинг.

У регіональному розрізі Тимошенко в 2-му турі за умови виходу в нього разом з Порошенком лідирує у всіх без винятку регіонах, кажуть соціологи.


При потраплянні в 2-й тур Бойка, Тимошенко поступається йому в Донбасі і Харківській області.

При попаданні в 2-й тур Гриценка, Тимошенко поступається йому у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій та Черкаській областях.


Зеленський випереджає Тимошенко у 2-му турі в більшості регіонів сходу і півдня країни, поступаючись в більшості областей західної і центральної України.





Що стосується 1-го туру, серед тих, хто визначився з вибором і має намір брати участь у виборах, майже 21% опитаних готові підтримати Тимошенко.


За Зеленського хочуть віддати голоси 13,4%, Порошенка - 11,1%, Бойка - 9,6%, Гриценка - 7,8%, Олега Ляшка - 6,6%, Святослава Вакарчука - 4,6%.





Кожен п'ятий серед опитаних (21%) вірить, що на виборах переможе Тимошенко. У перемозі Порошенка впевнені 12,8%, Зеленського - 5%, Бойка - 3,5%, Ляшка - 2,2%, Гриценка - 2,1%.


Реклама

Антирейтинг очолює Порошенко: за нього "не проголосували б у жодному разі" 50,3% респондентів серед тих, хто має намір голосувати.



Опитування проведене з 16 листопада по 10 грудня 2018 року серед 40 тисяч українців (по 1600 кожній області) старше 18 років всюди по країні, крім тимчасово окупованих територій. Похибка на рівні України не перевищує 0,5%.


Читайте також: Порошенко і Зеленський борються за вихід у 2-й тур: опитування Рейтингу за початок жовтня

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка