Авторизация

Уляна Супрун сказала, чи впливає метеозалежність на здоров'я

Уляна Супрун сказала, чи впливає метеозалежність на здоров'я

В. о. міністра охорони здоров'я  Уляна Супрун  розвіяла міф про мігрені і біль в суглобах через погану погоду і метеозалежність. Про це вона повідомила у себе в Facebook.

"Часто люди скаржаться на так звану метеозалежність - вони стверджують, що погано себе почувають через магнітну активність на Сонці. Однак електромагнітна активність там відбувається постійно, внаслідок цього процесу відбувається викид коронарної маси - і ми спостерігаємо полярне сяйво, але мігрень тут ні до чому", - зазначила Супрун.


Вона уточнила, що фахівці проаналізували 63 мільйони твітів, що містять слова "мігрень" або "головний біль". Як з'ясувалося, такі повідомлення не збігалися з сонячною активністю.

За її словами, є погодні фактори, які мають зрозумілі механізми впливу.


"Наприклад, холодне сухе повітря підвищує ризики нападу астми, а також подразнює слизові оболонки, полегшує інфікування вірусами. Очевидно, що дуже високі або дуже низькі температури можуть викликати певні хворобливі стани, а їх різка зміна може негативно вплинути на захисні функції організму. Тому повністю заперечувати вплив деяких погодних умов на здоров'я не варто", - додала вона.



Супрун радить при появі підозрілих симптомів звернутися до лікаря і не звинувачувати в поганому самопочутті магнітні бурі.


17 грудня Супрун заявляла, що додатковий прийом вітамінів і дієтичних добавок може бути корисним тільки для людей, які мають до цього медичні показання.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?