Авторизация

У Німеччині викрили корупційну схему з "омолоджування" автомобілів для України

Прокуратура міста Галле порушила кримінальну справу проти трьох посадових осіб за підозрою у фальшуванні реєстраційних документів автомобілів, призначених для ввезення в Україну, повідомила DW .


Серед українських автолюбителів зі стажем досі живуть перекази про "Сашу Пітерського", він же - "Саша з Одеси". Розповідають, що цей напівміфічний персонаж, який жив у Берліні на початку 1990-х, за одну ніч міг до непізнаваності причепурити для шахраїв старий автобрухт. Потім ці драндулети переганяли в Україну і продавали вже під виглядом вживаної, але "як новенької" модної іномарки. Змінюються часи - змінюються і шахрайські схеми. Одну з таких викрили у східнонімецькомі місті Галле, що у федеральній землі Саксонія-Ангальт, де місцева прокуратура порушила кримінальну справу проти трьох співробітниць відомства, відповідального за реєстрацію автомобілів.


Як сообщил у ефірі Телерадіокомпанії MDR офіційний представник прокуратури Галле, головна підозра Полягає в тому, что ЦІ три посадові особи за Грошова винагорода брали участь у корупційній схемі, "омолоджуючі" Реєстраційні документи для автомобілів, які згідно ввозити в Україну. Торік в Україні набув чинності закон про Значне зниженя ставки акцизного збору на імпортні вжівані авто. Нововведення малі заохотіті імпорт новішіх и більш екологічних автомобілів, что зійшлі з конвеєра после 2010-го року, та водночас сделать імпорт старішіх, Менш екологічних автівок непріваблівім. Як пояснивши у Коментарі Deutsche Welle голова всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів и дилерів Олег Назаренко, самє на цій різниці и ґрунтуються подібні корупційні схеми. "На автомобілі, Які молодший 2010-го року, з об'ємом двигуна, например, у 1,5 літра, акциз ставити 0,063 євро за кубічній сантиметр. За такий автомобіль слід сплатити лишь 93 євро, а за таке ж авто старше 2010- го року - вже 2225 євро ", - каже Назаренко.


Експерт додає, що зазвичай "провернути" таку схему в Україні не можливо без участі українських митників, адже вони можуть легко перевірити відповідність машини дозвільним документам за допомогою VIN коду, що вибитий на кузові.

Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка