Авторизация

Електромобілі Volvo нового покоління заряджатимуться втричі швидше

Електромобілі Volvo нового покоління заряджатимуться втричі швидше

Volvo стала першим виробником, який застосував фірмову технологію Breathe Charge британської компанії Breathe Battery Technologies. Заснована у 2019 році, вона займається розробкою програмного забезпечення для керування зарядкою електромобілів. Зокрема, дозволяє контролювати стан батареї для скорочення часу заряджання та збільшення запасу ходу.
У Volvo очікують, що Breathe Charge майже на третину скоротить час, необхідний для швидкого заряджання електромобілів нового покоління з 10 до 80% ємності. Як стверджується, у ході тестів покращення склало від 15 до 30% залежно від типу акумуляторної батареї.
Програмне забезпечення Breathe використовує адаптивний підхід для керування акумулятором в режимі реального часу. Тоді як традиційна зарядка здійснюється поетапно з урахуванням певного алгоритму.

Застосовані Breathe алгоритми враховують стан блоку, щоб уникнути утворення металевого покриття на поверхні анода. У літій-іонних батареях він зазвичай складається з графіту. Поява металевого шару сприяє зменшенню ємності акумулятора та збільшенню внутрішнього електричного опору. Це не тільки впливає на продуктивність електромобіля, а й прискорює процес старіння батареї.
Ще один побічний ефект літієвого покриття - утворення дендритів. Вони нагадують коріння рослини і зрештою, розростаючись проникають між анодом та катодом. Що призводить до загибелі батареї. Уникнути цього дозволить інтелектуальне програмне забезпечення.
ПЗ завжди мало важливе значення для високовольтних літій-іонних акумуляторів із вбудованими системами управління. З розвитком технології воно може стати не менш важливим у розробці акумуляторів, ніж еволюція хімії.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?