Авторизация

Понад 20 країн ЄС вже відкрили кордони для українців: які умови в’їзду



У українців є більше можливостей для вибору туристичного маршруту. Дедалі більше країн відкривають кордони. Зокрема, в Євросоюзі українців пускають уже понад 20 держав. Кілька з них навіть не вимагають ПЛР-тестування чи вакцинації.
Країни, які досі отримували величезні прибутки завдяки туризму, першими почали спрощувати умови в'їзду. Для того, щоб сьогодні помандрувати у Грецію чи Єгипет, достатньо буде лише пред'явити негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 години до вильоту. А в популярній для відпочинку Туреччині, окрім тесту, потрібно заповнити спеціальну анкету на сайті МОЗ після прибуття. Це дозволить отримати спеціальний код, який дасть змогу вільно перебувати в громадських місцях, користуватися міським транспортом тощо.

Деякі країни позначають, що дозвіл на в'їзд можливий лише за умови щеплення певними вакцинами, схваленими європейським медичним регулятором, таких поки чотири.
Отримати всю необхідну інформацію про обмеження та необхідні документи для подорожі закордон допоможуть спеціальні сайти. Однак доки ситуація із коронавірусом нестабільна - актуальна інформація на сторінках оновлюється мало не щодня.

Автор відео: журналіст програми Факти ICTV - Адаліна Сисак, оператори - Роман Щербаков, Євген Зозуля, Олександр Пономарьов

Усі ключові новини України та світу читайте ТУТ ➡️
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?