Авторизация

Які самі основні інструменти Електрика

 Електрик - фахівець з монтажу та обслуговування електричних мереж. У своїй роботі він може використовувати як набори інструментів, так і окремо.


Наприклад, ніж електрика для зняття ізоляції, та індикаторна викрутка - використовується для перевірки напруги в електричній мережі.


Один з витратних матеріалів для електрика також можна озвучити і ізоляційну стрічку. Вона використовується для ізоляції оголених проводів. Кольоровий ізоляційною стрічкою так само маркують дроти. Ще один витратний матеріал — це пластикові стяжки.


Використовуються для фіксації проводів і маркування.
Ну і куди ж без пасатижів, круглогубців, бокорізів? Основна їх функція в "перекушуванні" проводів, і допомоги в з'єднанні і формуванні вигинів.


При монтажі нових точок розеток і освітлення, якщо електричний кабель не проходить як відкрита проводка, то для внутрішньої проводки знадобитися ще й штроборез.


Викрутки можна віднести до основних інструментів в роботі Електрика. Використовуються для контактних клейм, затягування сполучних болтів, при демонтажі і монтажі як старого, так і нового обладнання. Використовуються Хрестові, плоскі, діелектричні, довгі і короткі.
Для зачистки проводів від ізоляції використовують такі інструменти як Електромонтажні ножі або спеціальні пристосування для зняття ізоляції. Також можна скористатися і звичайним ножем.


Гвинтові клеймники - для з'єднання проводів. Місце з'єднання виглядає більш естетично, ніж "скрутка" з використанням ізоляційної стрічки.


Ще одним незамінним помічником електрика можна вказати мультиметр. Заміряє опір, напруга.


Якщо Електрик-високовольтник, то йому не обійтися без засобів захисту від ураження електричним струмом. До таких засобів відносяться рукавички і черевики діелектричні.


Діелектриками повинні бути не тільки засоби захисту при роботі на високовольтних мережах, і інструмент. Наприклад, ручки викруток, плоскогубців та інших інструментів, які стикаються з "оголеними" проводами, повинні мати хорошу ізоляцію.
А ще електровідвертка. Прискорює процес монтажу і демонтажу.


Іноді, електровідвертку можна замінити і дрилем з відповідною насадкою-битою. Також дриль буде незамінним помічником при монтажі нової електричної проводки.


Це не повний перелік інструментів який використовується для монтажних і демонтажних робіт. Список можна продовжувати і продовжувати. Але ми поки зупинимося на цьому.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка