Авторизация

Павло Гриб отримав тюремний термін в Росії і оголосив голодування

Павло Гриб отримав тюремний термін в Росії і оголосив голодування

Сьогодні, 22 березня, викраденому російськими спецслужбами під час поїздки в Білорусь українцю Павлу Грибу на судилищі в РФ дали 6 років в'язниці "за сприяння терористичній діяльності". Про це повідомило Hromadske.

"Визнати Павла Гриба винним і призначити покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з відбуванням у колонії загального режиму", - оголосив вирок суддя.


З терміну ув'язнення буде віднято час, який Гриб провів в СІЗО.

Політв'язень практично відразу оголосив голодування.


Раніше звинувачення попросило Північно-Кавказький окружний військовий суд посадити 20-річного Гриба на шість років.


Вчора в своєму останньому слові українець заявив, що "ФСБ - бандити і вбивці", а також побажав захопленим морякам ВМС України "по правді і совісті" пройти випробування полоном в РФ.


"Слава Україні! Слава українській нації!", - підсумував свій виступ політв'язень.




Відео: Hromadske


У серпні 2017 року 19-річного Павла Гриба на території Білорусі викрали  спецслужби РФ, після чого українця переправили в СІЗО Краснодара. Російська влада звинувачує його "в підготовці теракту на території РФ".


За матеріалами сфабрикованої справи, з березня по травень 2017-го, перебуваючи в Україні, Гриб нібито листувався в інтернеті зі старшокласницею Тетяною Єршовою з Сочі. Російські слідчі стверджують, що він "переконував дівчину закласти виготовлений заздалегідь саморобний вибуховий пристрій і привести його в дію на випускному вечорі 30 червня 2017 року". За їхньою версією, після теракту підсудний "рекомендував школярці покинути Росію".



Гриб заперечує звинувачення влади країни-окупанта.


Адвокат Гриба стверджує, що у нього погіршується здоров'я: він "практично осліп, погано пам'ятає і орієнтується". Батько політв'язня повідомив, що у сина, ймовірно, симптоми хвороби Альцгеймера. Омбудсмен Людмила Денісова заявила, що йому потрібна негайна операція на серці. Грибу не раз викликали швидку на засіданнях суду.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка