Авторизация

ДБР кличе на допит Бігуса й компанію: хочуть дамп листування

ДБР кличе на допит Бігуса й компанію: хочуть дамп листування

Державне бюро розслідувань викликає на допит журналістів програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" від проекту Bihus.info для подальшого розслідування кримінального провадження у справі про розкрадання в ОПК і пов'язаним з цим можливим хабарництвом в ГПУ, СБУ, ДФС і НАБУ. Про це з посиланням на слова начальника прес-служби ДБР Максима Білоусенка пише Укрінформ.

"Перевіряється інформація щодо фактів листування співробітників СБУ і НАБУ", - сказав він.


За словами Білоусенка, слідчим потрібні матеріали листування, якими користувалися журналісти.

Раніше ДБР відкрило кримінальну справу за можливу участь в схемах представників правоохоронних органів.


Читайте також: Чучундра і Гладковські. П'ять пунктів - вся історія цілком


У лютому-березні 2019 року журналісти проекту "Наші гроші з Денисом Бігусом" заявили, що "угруповання Жукова-Гладковського" завищувало в кілька разів цінник на поставки Укроборонпрому контрабандних деталей з РФ, і з таких угод нібито отримували відкати багато топ-чиновників в ОПК і правоохоронних органах.


У схемі нібито брали участь заступник секретаря РНБО  Олег Гладковський, його син Ігор, кілька ділків, які працювали з контрабандистами, директори заводів і представники правоохоронних органів, які за винагороду "закривали очі" і кримінальні справи проти фігурантів схеми.



Президент Петро Порошенко звільнив Гладковського. Син Гладковського записав ролик-пародію на розслідування. У ГПУ не виключають, що пред'являть підозру і йому.


Дивіться також: Ситник розповів про роль НАБУ в справі Укроборонпрому: відео

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка