Авторизация

Новозеландський вбивця згадав Україну - муфтій Саїд Ісмагілов

Новозеландський вбивця згадав Україну - муфтій Саїд Ісмагілов

В "маніфесті" терориста, який убив сьогодні мусульман в мечеті в Новій Зеландії, згадується Україна. Про це муфтій Духовного управління мусульман України Саїд Ісмагілов повідомив у себе в Facebook.

"You will find no reprieve, not in Iceland, not in Poland, not in New Zealand, not in Argentina, not in Ukraine" / "Ви не знайдете спокою ні в Ісландії, ні в Польщі, ні в Новій Зеландії, ні в Аргентині, ні в Україні", - процитував Ісмагілов терориста, який звертався до мусульман.


Сьогодні, 15 березня близько 13: 00-13: 45 дня сталася стрілянина в двох мечетях новозеландського міста Крайстчерч. Число убитих досягло 49 осіб, ще 48 поранено. Переважна більшість загиблих - жертви розстрілу в мечеті Аль-Нур. Затримано четверо підозрюваних, одна з них - жінка. Один зы стрільців стрімив відео розстрілу в соцмережі.

Крім того, поліція стверджує, що затриманий залишив "маніфест" на кілька десятків сторінок: там він визнається в ненависті до іммігрантів і анонсує теракт. Facebook видалив сторінку цієї людини, однак, поки вона була доступна, там можна було побачити фото з неонацистською символікою.


ЗМІ раніше назвали стрілка Брентоном Таррантом. Поліція поки не називає ніяких імен.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка