Авторизация

Комітет відмовився розглядати закон Порошенка про збагачення

Комітет відмовився розглядати закон Порошенка про збагачення

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронних органів відмовився розглядати законопроекти про незаконне збагачення, в тому числі невідкладний законопроект авторства президента Петра Порошенка. Про це в Facebook повідомив депутат Мустафа Найєм.

"Тільки що комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронних органів відмовився розглядати законопроекти про відновлення відповідальності за незаконне збагачення. З порядку денного було знято і президентський законопроект, і всі альтернативні", - написав депутат.


За словами Найєма, рішення було ініційовано депутатом від Радикальної партії Ігорем Мосійчуком  та підтримано шістьма з одинадцяти членів комітету. У тому числі за рішення не розглядати законопроекти проголосували троє представників БПП.

Депутат при цьому звернув увагу, що Порошенко публічно звернувся до парламенту з вимогою терміново розглянути законопроект, який відновлює відповідальність за незаконне збагачення.


"Значить, приймемо рішення про розгляд у залі ВР і будемо голосувати. Комітету не вдасться заблокувати розгляд законопроектів. Закон повинен бути прийнятий відразу після мовного закону", - прокоментувала пост Найєма перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.



26 лютого 2019 року КСУ визнав неконституційною ст. 368-2 КК, що передбачає покарання за незаконне збагачення. У НАБУ заявили, що всі справи про незаконне збагачення будуть закриті. Порошенко направив до Верховної Ради невідкладний новий законопроект.



рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?