Авторизация

Європарламент: Росія більше не стратегічний партнер

Європарламент: Росія більше не стратегічний партнер

Європарламент пропонує переглянути чинну угоду про партнерство та співробітництво і обмежити співпрацю з Росією, в тому числі, позбавивши її статусу стратегічного партнера. Як повідомив у себе в  Facebook глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв, 403 депутата Європарламенту проголосували за відповідну резолюцію.

"Основні тези:
- санкції повинні бути продовжені;
- резолюція підкреслює необхідність перегляду угоди ЄС про партнерство і співробітництво з РФ;
- засуджується російська кампанія дезінформації і відповідний орган East Stratcom Task Force закликають посилити протидію цьому;
- засуджуються загрози сусідам РФ на суші і загрози в Балтійському, Чорному і Середземному морях;
- знову висловлена ​​стурбованість проектом Північний потік-2, який може збільшити залежність ЄС від російського газу і створити загрози на внутрішньому європейському ринку;
- стурбованість підтримкою РФ авторитарних режимів в Сирії, Ірані, Північній Кореї і Венесуелі;
- засуджуються незаконні фінансові операції та відмивання російських грошей", - написав Ар'єв.


Він процитував доповідача Сандру Калнієте, яка сказала: "Час для доброї і дипломатичної мови вийшов. Залишилося мало місця для співпраці, оскільки Росія окупувала частину України і атакує інші європейські держави".

Раніше про це повідомив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк. Він зазначив, що поправка про відновлення роботи комітету парламентського співробітництва ЄС-Росія, припиненої з моменту анексії Криму, провалилася. Її пропонували партія "зелених", соціал-демократи і Альянс лібералів і демократів для Європи.


Сьогодні Міністерство закордонних справ Росії направило Україні ноту через припинення дії договору про дружбу країн. Договір про дружбу від 31 травня 1997 року, підписаний президентом Леонідом Кучмою і російським лідером  Борисом Єльциним, припиняє дію з 1 квітня 2019-го з ініціативи України. Сторони зобов'язалися поважати територіальну цілісність і непорушність існуючих міждержавних кордонів.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?