Авторизация

Російські спецслужби готуються до кібератаки на виборах - ІС

Російські спецслужби готуються до кібератаки на виборах - ІС

Російські спецслужби готуються до проведення серії кібератак, націлених на дестабілізацію суспільно-політичної обстановки в Україні під час президентської кампанії і напередодні парламентських виборів. Про це йдеться у зведенні групи Інформаційний спротив.

"За нашими даними, для реалізації зазначених планів під загальним керівництвом Генерального штабу ЗС РФ, департаментом кіберзахисту ЗС РФ спільно з провідними науковими установами Росії розроблено спеціальне програмне забезпечення (віруси нейтралізації і проникнення, зміни формату), яке планується використовувати в кіберпросторі України", - відзначається в повідомленні.


За даними ІС, дане програмне забезпечення має суто "хакерський" характер, а їх окремі компоненти були придбані ЗС РФ в грудні 2018 року за посередництва московського офісу Лабораторії Касперського.
Реклама

"Згідно розробленої стратегії, на першому етапі, використовуючи спеціальні "хакерські програми", російська сторона буде прагнути "коригувати" процес підбиття підсумків президентської кампанії в Україні, синхронізуючи з масованою інформаційно-пропагандистською кампанією з формуванню громадської думки як в Україні, так і на міжнародній арені", - підкреслюється в повідомленні.



Мета кібератак країни-агресора РФ - заявити про "фальсифікацію результатів" і "нелегітимність" проведених виборів".


6 березня 2019 року повідомлялося, що співробітники СБУ запобігли спробам спецслужб РФ організувати хакерські атаки на державні установи, які задіяні у підготовці та проведенні виборів президента.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?