Авторизация

У поліції 48 справ про підкуп на користь Порошенка й Тимошенко

У поліції 48 справ про підкуп на користь Порошенка й Тимошенко

З початку виборчого процесу поліція відкрила 48 кримінальних справ про підкуп виборців, найчастіше надходили заяви про підкуп на користь кандидатів в президенти Юлії Тимошенко і Петра Порошенка. Про це сьогодні на брифінгу розповів заступник начальника головного слідчого управління Нацполіціі Максим Цуцкірідзе.

За його словами, з початку виборчої кампанії по всій Україні було 2786 повідомлень і заяв про правопорушення. За результатами їх розгляду складено 518 адмінпротоколів, щодо яких відбулося 60 судів з присудженням штрафів. Поліція почала 142 кримінальних провадження, з них 28 - в Києві, 15 - Черкаська область, 13 - Чернігівська область, 11 - Одеська, 10 - Кропивницька область. У тому числі, 63 справи відкриті за порушення виборчих прав, 48 стосуються підкупу виборців.


21 з 48 справ розпочато за фактами підкупу виборців на користь Тимошенко, 16 - на користь Порошенка, дві - на користь Сергія Тарути, по одній - на користь Олега Ляшка, Андрія Садового, Володимира Зеленського та Шевченка.
Реклама

"Я навмисне називаю прізвища кандидатів, оскільки вони фігурують і в заявах, і в телефонних повідомленнях громадян, і в інших джерелах, з яких ми брали інформацію для початку цих кримінальних проваджень", - сказав Цуцкірідзе.



Слідчі поліції, які повинні підтвердити або спростувати отриману інформацію, 15 кримінальних справ вже закрили - щодо них інформація не підтвердилася. Зараз проводиться слідство в 121 кримінальному провадженні.


Раніше сьогодні повідомлялося, що, згідно з результатами опитування компанії Рейтинг, лідером президентських перегонів залишається Зеленський, а за другу позицію передвиборних симпатій продовжують боротися чинний глава держави і Юлія Тимошенко.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?