Авторизация

Випускникам шкіл в Україні більше не будуть видавати атестат

Випускникам шкіл в Україні більше не будуть видавати атестат

З 2019 року, випускники шкіл отримуватимуть не атестат, а свідоцтво про повну загальну середню освіту. Відповідну постанову прийнято на засідання уряду 6 березня, повідомляє Міністерство освіти і науки.

"Українські школярі відтепер отримуватимуть після 4-го класу свідоцтво про отримання початкової освіти; після 9-го - свідоцтво про здобуття базової середньої освіти; а після завершення школи в 11-мe (12) класі - свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти" , - сказано в повідомленні.


Ці документи також почнуть виготовляти з використанням шрифту Брайля, щоб зробити доступними для людей з порушеннями зору.
Реклама

"Ще з радянських часів ми маємо атестат про повну загальну середню освіту, такого ж зразка документ діє в РФ, але у всіх цивілізованих країнах світу ця практика не поширена", - вказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич.



Всі свідоцтва, зокрема про отримання початкової освіти, будуть занесені в єдину державну базу. Це полегшить відновлення документів та перехід дітей до іншого навчального закладу.


Читайте також: У школах Грузії скасували випускні іспити

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка