Авторизация

Холодницький відреагував на заклик посла США звільнити його

Холодницький відреагував на заклик посла США звільнити його

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що заклик американського посла Марі Йованович до влади України звільнити його є неприпустимим втручанням у внутрішні справи іншої держави. Про це він сказав в коментарі LB.ua.

"Знаєте, те, що собі дозволяє посол іншої держави, - це на їх совісті <...> Я не буду коментувати цю заяву, утримаюся поки що від коментарів", - сказав він.


При цьому глава САП анонсував "цікаву" заяву, яку він збирається зробити наступного тижня.

Марі Йованович (фото - Андрій Гудзенко/LIGA.net):




30 березня 2018 року глави НАБУ і ГПУ Артем Ситник  і Юрій Луценко  передали Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії прокурорів скарги на керівника САП: нібито той зробив дисциплінарні порушення. Це сталося після того, як були оприлюднені зроблені в робочому кабінеті Холодницького аудіозаписи, на яких йдеться про підбурювання свідка до дачі неправдивих показань, про злив даних про майбутні обшуки і про пресинг на чиновників для прийняття "правильних" рішень.



За це главу САП закликали піти з посади. Його також звинувачували в перешкоджанні розслідуванню деяких  проваджень НАБУ. Влітку 2018 го КДКП вирішила, що не стане звільняти його: Холодницький отримав тільки догану. Директор НАБУ заявив, що оскаржить це рішення.


5 березня 2019 року посол США в Україні Марі Йованович закликала українську владу звільнити голову САП Назара Холодницького через те, що він "був спійманий за надання консультацій підозрюваним, як уникнути відповідальності".

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка