Авторизация

Нобелівську премію з літератури цього року будуть вручати двічі

Нобелівську премію з літератури цього року будуть вручати двічі

У цьому році Шведська королівська академія вручить дві Нобелівські премії з літератури - за 2018 і 2019 року. Про це повідомляється на сайті премії.

Таке рішення прийнято через те, що в минулому році премію з літератури не вручали в зв'язку з секс-скандалом в журі.


Рада директорів Нобелівського фонду визнала, що кроки, які Шведська академія зробила і збирається зробити, створять гарні можливості для відновлення довіри до Академії як установи, що присуджує нагороди.
Реклама

В правила Академії були внесені поправки, що дозволяють її членам піти у відставку. Був уточнено статут та обрано кілька нових членів. Академія також більше не приймає людей, у яких можливий конфлікт інтересів або щодо яких ведеться кримінальне розслідування.



Чоловік шведської поетеси Катаріни Фростенсон, члена Шведської академії з 1992 року, 72-річний фотограф Жан-Клод Арно, був визнаний винним у згвалтуванні й отримав два роки в'язниці. Цей скандал в Шведській академії, яка частково визначає нобелівських лауреатів, негативно позначився на Нобелівській премії. Через нього було прийнято рішення не призначати переможця з літератури в 2018 році.


Крім того, Фростенсон була звинувачена в корупції за неповідомлення членам академії про конфлікт інтересів при розподілі субсидій для культурного центру чоловіка. Деякі члени академії були змушені піти з установи через скандал.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка