Авторизация

Глава Укроборонпрому: "Відкати" не брав, звільнятися не збираюся

Глава Укроборонпрому: "Відкати" не брав, звільнятися не збираюся

Гендиректор Укроборонпрому Павло Букін спростовує інформацію про "відкати" з покупки підприємством авіаційних висотомірів і заявляє, що у відставку не збирається. Про це він сказав в коментарі  ВВС Україна.

У третій частині Наших грошей про корупцію в оборонній сфері йдеться про те, що в 2017 році "угруповання Жукова-Гладковського" поставило державній компанії Укрспецекспорт російські деталі для літаків за ціною, завищеною в сім разів. З цієї угоди нібито отримали відкати тодішній директор компанії Павло Букін і заступник секретаря РНБО Олег Гладковський.


Зокрема, Букін, за даними розслідувачів, отримав з цієї угоди 10 тис дол "відкату".

"Отримання якоїсь винагороди категорично заперечую. Це неправда", - заявив він.


Також він стверджує, що деталі не закуповувалися за завищеною ціною.


"Підвищену ціну категорично заперечую. У нас є відповідна процедура відбору постачальників. Зафіксована в часі і документах, в листуванні. Ми готові всю цю інформацію надати на запит будь-якого правоохоронного органу", - сказав Букін.


За його словами, не можна чітко робити висновок про те, що ціна була дійсно завищена.


"Що показується в розслідуванні (і це підкреслюють журналісти): що товар ввозився спочатку як інший товар... - щоб приховати його військове призначення, так як він встановлювався на військовий літак. Як в цьому випадку можна коментувати: було завищення, не було? Люди виконували завдання з постачання техніки поточного виробництва. На жаль, російського", - пояснив Букін.



Крім того він заявив, що не планує йти з посади гендиректора Укроборонпрому на час можливих перевірок.


"Якщо потрібно буде, щоб я звільнився або усунувся від посади - я з жалем, але зроблю це. Спокійно і без політизації", - додав він.


Реклама
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка