Авторизация

Якщо РФ не хоче їсти газ, то повинна домовлятися - дипломат ЄС

Якщо РФ не хоче їсти газ, то повинна домовлятися - дипломат ЄС

У Росії багато газу, проте якщо росіяни не хочуть їсти його, то повинні продавати, а для цього потрібно домовлятися з покупцями - країнами Євросоюзу. Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, передає  Укрынформ.

При цьому, на його думку, і країнам ЄС потрібно проявити політичну волю.


"Якщо вони (росіяни - ред.) хочуть з'їсти газ - це їхня справа. Але якщо вони хочуть його продати - в цьому сенсі споживач має багато впливу...", - сказав Більдт.

Він зазначив, що Європейська комісія вже продемонструвала таку консолідовану позицію в минулому році під час розгляду справи проти Газпрому за його зловживання монопольним становищем на ринку і порушення правил конкуренції.


"Колись ми вели інтенсивний діалог з міністром закордонних справ країни не зі складу ЄС, і це був  Лавров. Що дратувало їх найбільше - це положення Третього енергетичного пакета ЄС, і справа щодо порушення правил конкуренції, яку Єврокомісія порушила проти Газпрому. І вони тільки повторювали: "Ми ніколи, ніколи-ніколи-ніколи, не станемо вести будь-які подібні переговори". Але врешті-решт вони змушені були це зробити", - розповів європейський політик.



Він також додав, що розробка плану на випадок непідписання угоди про транзит російського газу - займе певний час. "Можна припускати, що будуть певні проблеми, поки новий склад Єврокомісії приступить до виконання обов'язків. Навіть більше проблем може виникнути в самій Україні", - сказав Більдт.


27 лютого міністр енергетики РФ Олександр Новак повідомив, що Росія допускає збереження транзиту газу по газотранспортній системі України за умови зниження тарифів і врегулювання всіх арбітражних суперечок між Газпромом і НАК Нафтогаз України.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?