Авторизация

G7 і ВБ про скасування антикорупційної статті: Це поразка

G7 і ВБ про скасування антикорупційної статті: Це поразка

Україна повинна відновити кримінальну відповідальність за незаконне збагачення. Про це йдеться в спільному посланні Великої сімки і Світового банку.

Посли G7 і Всесвітній банк назвали скасування статті КК про незаконне збагачення поразкою в боротьбі з корупцією в Україні. Вони нагадали, що в 2010 році більше 40 країн криміналізували незаконне збагачення, зберігши при цьому презумпцію невинності.




Реклама

"G7 і Всесвітній банк закликають українську владу активізувати зусилля для впровадження ефективних антикорупційних правових інструментів і інститутів, включаючи відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення відповідно до принципів ООН, ОЕСР і ЄСПЛ, а також знайти спосіб продовжити десятки розслідувань, завершення яких поставлено під загрозу рішенням суду", - вказують посли в своєму зверненні.



Раніше Transparency International заявила, що в випадку, якщо Україна не знайде рішення з питання статті КК про незаконне збагачення, є ймовірність, що безвізовий режим з ЄС та фінансова допомога МВФ будуть заморожені.


Там відзначили, що рішення Конституційного суду "значно послаблює зусилля країни по боротьбі з корупцією".

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?