Авторизация

Незаконне збагачення: Порошенко вніс новий законопроект - текст

Незаконне збагачення: Порошенко вніс новий законопроект - текст

Президент Петро Порошенко  направив до Верховної Ради невідкладний новий законопроект про покарання для чиновників за незаконне збагачення. Про це він заявив в ході сьогоднішнього візиту в Кіровоградську область.

"Сьогодні вранці я підписав і зараз я даю доручення зареєструвати президентський законопроект, яким враховані зауваження, але принциповою залишається позиція - невідворотність кримінального покарання за незаконне збагачення", - сказав президент.


Він зазначив, що цей документ має статус невідкладного, і зачитав текст законопроекту.

Нижче LIGA.net  наводить повну цитату Порошенко.


"Внести зміни до законодавчих актів, Кримінальний кодекс доповнити ст. 368 із позначкою 5 "Незаконне збагачення".


Придбання особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування у власність активів у значному розмірі без законних на те підстав за відсутності ознак зловживання владою або службовим становищем, або прийняття пропозиції, обіцянки, або одержання неправомірної вигоди службовою особою, а також передача їм таких активів будь-яким іншим способом карається позбавленням волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.


Ті ж самі дії, вчинені службовою особою, яка займає відповідне становище, караються позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.


Дії, передбачені ч. 1, вчинені службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати посади та займатися певною діяльністю, на термін до 3 років з конфіскацією майна ".


Для порівняння - попередній варіант документа, який був скасований КСУ:




Реклама

26 лютого Конституційний суд визнав неконституційною ст. 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за незаконне збагачення. LIGA.net опублікувала повний список народних депутатів, які підписали в 2017 році представлення, на підставі якого суд прийняв таке рішення, а також список суддів, які виступили "за". Генпрокурор Юрій Луценкозаявив, що антикорупційна стаття спочатку була "мертвою".


Вчора Порошенко заявив, що внесе в Раду новий законопроект, який врахує висновки КСУ, і що "нова редакція закону буде виписана так, що і комар носа не підточить".

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка