Авторизация

Вісті з Полтави - Від Гоголя до пухких вареничків: Великосорочинська ОТГ запрошує на відпочинок


Вісті з Полтави - Від Гоголя до пухких вареничків: Великосорочинська ОТГ запрошує на відпочинок


18 травня у Полтаві відбулась XIII Міжрегіональна виставка-турсалон «Відпочивайте на Полтавщині».


Подію організували за підтримки Полтавської обласної державної адміністрації у рамках святкування Дня Європи.



Ціль проведення виставки-турсалону — відродження та популяризація культурних цінностей, збереження народних, родинних традицій.



— Полтавщина займає одне з провідних місць в Україні щодо туризму. Думаю, що виведемо її на перше місце. У нас для цього є всі можливості, — коментує заступник голови Полтавської ОДА Микола Білокінь.




«Відпочивайте на Полтавщині» у рамках святкування Дня Європи

До вуличної експозиції долучилися: Хорольський, Котелевський, Кобилянський, Гадяцький, Карлівський райони та Великосорочинська ОТГ. Серед гостів — Харківщина, Тернопільщина, Чернігівщина.



Головний акцент зробили на гастрономічній тематиці. Відвідувачів виставки частували медом, настоянками та пиріжками на будь-який смак. Тішили українськими стравами й колектив з Великосорочинської громади. Для допитливих полтавців підготували міні-виставку під назвою «Вечеря з Гоголем», де смачні частування займають одну із головних ланок:



— Сьогодні ми частували картоплею по-селянськи, канапками з оливками, варениками за капустою та картоплею. Ці страви у своїх творах описує Микола Гоголь. Це не дивно, адже письменник цікавився кухнею. Коли повертався з Італії, частував гостевою пастою власного приготування, — розповідає директор Великосорочинського Краєзнавчого музею Оксана Ручко.



Але на цьому цікавинки краю не закінчуються. Великосорочинська ОТГ багата на локації, які занурюють туристів у неперевершену атмосферу Гоголівських творів.






Туристичний маршрут «Вечеря з Гоголем» пропонує сім місць, у кожному з яких проходить театралізація за творами Миколи Васильовича. У маршрут входить господарство «Еко-Ранчо», що пропонує прогулянки кіньми, фотосесії. Також туристи відвідують Великосорочинський літературно-меморіальний музей Гоголя, який зацікавить своїми експонатами.



Садиба зеленого туризму «Хутір Гоголя» дозволить гостям побачити, як жили наші прадіди — усі хатини та корчми виконані в етностилі до найменших дрібниць. На кожні локації гостів обов’язково пригощають стравами, про які розповідав Гоголь у своїх творах. У кожній зоні відпочинку організатори маршруту передають частинки душі самого Гоголя: у побуті, стравах, через характери героїв.



— Сьогодні я виступаю у ролі Хоми Брута з повісті Вій. Люди впізнають персонажа, багато охочих зробити фото, питають чи не справжній я священик. Сподіваюсь, що сьогодні я не буду повторювати долю цього персонажа, — жартує директор Великосорочинського будинку культури Юрій Кучеренко.




Спеціально для гостів свята виступив український народний хор «Калина»








Фотовиставка краєвидів Полтавщини Валерія Короткова

Директор БК зазначає, що подібні творчі заходи давно існують у житті Великосорочинської громади. Нещодавно колективи об’єднаної громади здобули дипломи першого та другого ступенів на щорічному конкурсі «Роде наш красний», що проходить у Шишаках. Попереду ще багато яскравих подій.



— Плануємо підготувати свято до дня вулиці Гоголя. Так вийшло, що це центральна вулиця Великих Сорочинців. Нині на ній розташована багато підприємств. Тому згуртувавшись, ми зробимо дійсно цікаве свято. Любо запрошуємо у гості всіх охочих, — запрошує Юрій Кучеренко






Директор Великосорочинського краєзнавчого музею зазначає, що левова частка подій випадає саме на весінньо-літній період, тому треба поквапитись аби відвідати Гоголівські туристичні маршрути:



— У Сорочинцях багатий спектр туристичних послуг: катання на конях відпочинок на річці, музеї. Плюс від нас недалеко до Миргорода, 25 км, там можна погуляти по курорту. Я вважаю, що у нас є повноцінний туристичний сезон влітку. Особливо на Сорочинський ярмарок. Звісно, взимку все затихає. Тому треба поквапитись аби все встигнути, — говорить Оксана Ручко.




Працівників громади нагородили подякою за вагомий внесок у розвиток регіонального туризму Полтавської області

За вагомий внесок у розвиток регіонального туризму, брендування Полтавської області на всеукраїнському рівні та участь у XIII виставці-турсалону «Відпочивайте на Полтавщині» колектив Великих Сорочинців отримав подяку від Департаменту культури й туризму Полтавської ОДА.


Прес-служба Великосорочинської ОТГ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка