Авторизация

Вісті з Полтави - Священик-екзорцист Ігнатій Москалюк у Полтаві: «Проклинаючи людину, ми добровільно передаємо дияволу силу виконувати ці слова»


Вісті з Полтави - Священик-екзорцист Ігнатій Москалюк у Полтаві: «Проклинаючи людину, ми добровільно передаємо дияволу силу виконувати ці слова»

Отець Ігнатій Москалюк

З 19 по 21 квітня у Полтаві при храмі Пресвятої Трійці УГКЦ пройшли Великопісні реколекції (духовні науки). Лектор заходів — отець Ігнатій Москалюк, священик, настоятель Василіянського монастиря Святого Юрія в Червонограді (Львівщина).


Парафія принаймні двічі на рік запрошує з духовними науками священика, який би допоміг полтавцям переосмислити духовні цінності та глибше призадуматися над метою й сенсом життя.



На думку отця Ігнатія, основна причина воєн у світі — невміння прощати борги одне одного. Духовна зустріч почалася з читання Євангелія — притчі про немилосердного боржника. Вона відповідає на питання християн: як спастися? Відповідь — прощати ближнім.



— Як все це здається просто, а разом з тим, як це нам виявляється важко зробити, — говорить отець Ігнатій. — Добрий Господар проявляє свою любов і милосердя, прощаючи весь борг, щоб боржник, будучи втішеним і прощеним, побіг і розповів про це усім, кого побачить і зустріне. Господар дав йому можливість почати нове життя, відчути себе вільним, не обтяженим важкими і непосильними оковами боргу.



Отець Ігнатій запитує: що залишається робити боржникові, коли величезний борг прощено? І сам же відповідає:



— Радіти неймовірною радістю і бути безмежно вдячним. І що ми бачимо: виходячи від лиця свого Господаря, він зустрічає боржника, який був винен йому мізер по відношенню до його боргу. На противагу своєму Господареві, цей боржник став немилосердно вимагати, схопивши душив його і казав: віддай мені що винен. Ніякі прохання і благання не зворушили його серце.



Священик також пояснив, що поряд із непрощенням великий гріх — проклинати людей:



— Ми думаємо, що прокльони — просто слова. Однак проклинаючи людину, ми добровільно передаємо дияволу «юридичну силу» виконувати ці слова. І те, чого побажали ближньому, може сповнитися на ньому, його дітях або навіть через багато поколінь. Навіть якщо ми посповідаємося з цього прокльону — він все одно матиме силу. Потрібно забрати цей «дозвіл» у диявола.



Протягом візиту отець Ігнатій зробив духовну віднову для всіх охочих. Також у рамках реколекцій він провів соборування та спеціальні молитви на оздоровлення, від вроків, порчі та одержимості.



Слід зазначити, що два роки тому отець Ігнатій, ЧСВВ, вже відвідував Полтаву з духовними науками.




Парафія

Довідка: Ієромонах Ігнатій Москалюк народився 1 лютого 1975 року в смт Заболотів Івано-Франківської області. 



У 1994 році вступив до Чину святого Василія Великого. 



1998–1999 рр. — навчався в Коледжі св. Василія Великого в Стемфорді, США. 



1999–2001 рр. — катехит на парафії Святого Андрія у Львові. 



2001–2006 рр. — навчався в Івано-Франківській духовній семінарії. 



З 1 вересня 2007 р. по сьогодні отець Ігнатій виконує обов’язки ігумена монастиря Святого Юрія у Червонограді та адміністратора парафії.


Прес-служба парафії УГКЦ Пресвятої Трійці у Полтаві

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка