Авторизация

МОЗ: в ЕСОЗ буде запроваджено особистий кабінет пацієнта

МОЗ: в ЕСОЗ буде запроваджено особистий кабінет пацієнта
Кабінет Міністрів України прийняв постанову, якою затвердив зміни у функціонуванні електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) — у ній впроваджується особистий кабінет пацієнта.
Це рішення дозволить пацієнтам самостійно взаємодіяти з ЕСОЗ. Така взаємодія надасть можливість людям безбар’єрно реалізовувати встановлені законом права і самостійно користуватися електронними сервісами.
“Обрати сімейного лікаря, укласти чи розірвати декларацію, управляти своїми персональними даними у разі, приміром, зміни паспортних даних чи номера телефону — найперші можливості, передбачені в особистому кабінеті пацієнта. Рішення про його запровадження сьогодні ухвалили члени уряду. Плануємо, що згодом функціонал особистого кабінету пацієнта буде розширено відповідно до потреб пацієнтів. Попри війну та щоденні виклики продовжуємо працювати над тим, аби розширювати перелік зручних державних електронних сервісів для українців”, - зауважив Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я.
МОЗ нагадало, що електронна система охорони здоров’я є двокомпонентною системою. Вона складається з центральної бази даних та електронних медичних інформаційних систем (МІС).
Запуск функціональних можливостей особистого кабінету пацієнта передбачає, що пацієнт відтепер матиме доступ до власних персональних даних, які зберігаються у центральній базі даних ЕСОЗ.
Доступ буде забезпечуватися у кілька способів: через електронні медичні інформаційні системи (МІС) та Єдиний державний вебпортал електронних послуг, у тому числі мобільний додаток порталу «Дія» (Дія). Вхід до ЕСОЗ пацієнт здійснюватиме із застосуванням власного електронного підпису.
На першому етапі впровадження користувачі особистого кабінету пацієнта зможуть:
самостійно зареєструвати себе як пацієнта в центральній базі даних ЕСОЗ;
самостійно подавати декларації про вибір лікаря (сімейного лікаря, терапевта чи педіатра), переглядати раніше подані декларації, а за потреби — розірвати декларацію з лікарем;
у разі необхідності — змінити свої персональні дані, що містяться в центральній базі даних ЕСОЗ (до прикладу, прізвище після одруження).
Окрім зручних сервісів для пацієнта запуск особистого кабінету пацієнта дозволить знизити навантаження на медичних працівників, адже раніше більшість зазначених змін вносили до системи саме вони.
Сьогодні в Україні вже існують деякі пацієнтські електронні сервіси, за допомогою яких можна записатися на візит до лікаря, переглянути певну інформацію щодо медичного обслуговування, яка вноситься лікарями та зберігається в закладі охорони здоров’я або МІС. Однак дотепер жодні цифрові сервіси для пацієнтів не були повʼязані з центральною базою даних ЕСОЗ.
Наразі реалізується перший етап впровадження особистого кабінету пацієнта. Надалі будуть з’являтися нові можливості та електронні сервіси для того, щоби українці, незалежно від регіону чи закладу охорони здоровʼя, могли безперешкодно користуватися електронними послугами у сфері охорони здоров’я.



Новые статьи:


Скорочення частоти захворюваності, зменшення летальних випадків, реалізація ефективних і сучасних підходів у діагностиці …" >МОЗ: нові стандарти медичної допомоги у разі ішемічного інсульту

Также интересно посмотреть:


В Україні функціонує автоматизована система, яка відповідає за розподіл донорських органів, проте втручання людей все ще …" >Як в Україні проводиться процес пересадки органів від померлого донора?
Міністерство охорони здоров'я України спільно з консультативною радою Advisory Board розробило проєкти дев'яти п …" >МОЗ: запуск єдиного органу держконтролю у фармсфері
Паліативна медична допомога спрямована на підтримку пацієнтів, у яких діагностовано невиліковну хворобу. Це водночас &nd …" >Які послуги з паліативної допомоги є безоплатними?
У застосунку Резерв+ невдовзі буде можливість отримати електронне направлення на проходження військово-лікарської комісі …" >Електронне направлення на ВЛК: коли послуга набере чинності?
За програмою реімбурсації “Доступні ліки” пацієнти з діабетом можуть отримувати препарати інсуліну безоплатн …" >Як часто пацієнтам з діабетом слід змінювати тип інсуліну?



Разместить пресс-релиз

Рубрикатор


Новости медицины



Мероприятия



Интересные факты



Новости портала



Блог

СТАТЬИ ПАРТНЕРОВ

28 Июня
54
Главные особенности белого сухого вина: в чем же секрет его популярности
in
Полезное

28 Июня
61
Как сохранить здоровье, строя карьеру
in
Здоровый образ жизни

21 Июня
82
Роль эндокринолога в диагностике и лечении заболеваний
in
Эндокринология

21 Июня
84
FAQ про склеротерапию вен: что нужно знать?
in
Полезное

21 Июня
72
Белое вино – выбор истинных гурманов
in
Полезное
Посмотреть все...
СТАТЬИ О ЗДОРОВЬЕ

28 Июня, 2024
47
Феритин: симптоми надлишку та дефіциту заліза
in
Здоровый образ жизни

28 Июня, 2024
53
На що вказують вагінальні виділення?
in
Акушерство, гинекология

28 Июня, 2024
56
Мультиформна еритема: основні симптоми ураження шкіри
in
Дерматовенерология

26 Июня, 2024
46
Правець: ранні симптоми інфекційного захворювання
in
Инфекционные заболевания

24 Июня, 2024
52
Основні причини передчасної еякуляції
in
Андрология
Посмотреть все...
НОВОСТИ МЕДИЦИНЫ

28 Июня, 2024
227
МОЗ: нові стандарти медичної допомоги у разі ішемічного інсульту

28 Июня, 2024
240
МОЗ: в ЕСОЗ буде запроваджено особистий кабінет пацієнта

26 Июня, 2024
304
Як в Україні проводиться процес пересадки органів від померлого донора?

26 Июня, 2024
215
МОЗ: запуск єдиного органу держконтролю у фармсфері

24 Июня, 2024
292
Які послуги з паліативної допомоги є безоплатними?
Посмотреть все...
МЕРОПРИЯТИЯ

07 Июня, 2024
646
Інтегрований підхід, безперервність та якість – ключові аспекти відновлення послуг з охорони здоров’я на рівні громади
in
Мероприятия

03 Июня, 2024
345
21– 23 травня у Львові відбувся 28-ий медичний Форум та спеціалізована виставка «ГалМЕД»
in
Мероприятия

08 Мая, 2024
520
XXVIII Медичний Форум та XXVIII спеціалізована виставка «ГалМЕД»
in
Мероприятия

28 Марта, 2024
509
Конгрес «Cиндром Полікістозних Яєчників» СПКЯ 25-26 листопада 2024 року
in
Мероприятия

28 Марта, 2024
857
Європейська конференція з репродукції, фертильності та гінекології - 23 вересня 2024 р
in
Мероприятия
Посмотреть все...
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка