Авторизация

Понад тисяча сімей отримала грошову допомогу від Українського Червоного Хреста на реабілітацію

Понад тисяча сімей отримали грошову допомогу від Українського Червоного Хреста на реабілітацію.


"1196 родин з Києва та Миколаєва отримали грошову допомогу від Українського Червоного Хреста на реабілітацію дітей і дорослих на загальну суму понад 35 млн грн", - повідомив Український Червоний Хрест у четвер у фейсбуці.


Український Червоний Хрест надав грошову допомогу пацієнтам, які проходять реабілітацію в Національній дитячій спеціалізованій лікарні МОЗ України "Охматдит" у Києві та кількох реабілітаційних центрах Миколаєва в рамках програми Cash for Rehabilitation за підтримки Британського Червоного Хреста. Кожен пацієнт у рамках програми отримав по 30 тис. грн.



Понад тисяча сімей отримала грошову допомогу від Українського Червоного Хреста на реабілітацію

"Цю суму визначено за результатами попереднього опитування серед родин, чиї діти або рідні проходять або потребують фізичної реабілітації в медичних закладах країни, зокрема в лікарні "Охматдит" у Києві та закладах Миколаєва", - розповіла керівниця відділу інноваційного фінансування Українського Червоного Хреста Олена Скрипнікова.


За її словами, визначено також категорії травм і хвороб, за яких надається грошова допомога: реабілітація після поранень, отриманих унаслідок бойових дій або дії вибухонебезпечних предметів; реабілітаційні послуги через вроджені захворювання; реабілітація через хронічні захворювання, зокрема онкологічні, серцево-судинні та інші.


Більшість дітей і дорослих, які отримали грошову допомогу, вже мають статус інвалідності або перебувають у процесі його отримання. Крім того, сім'ї, які пройшли опитування, наголосили на потребі в допоміжних засобах, таких як колісні крісла, ходунки, ортези для рук або ніг.


 


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка