Авторизация

НСЗУ: які особливості проєкту “Представник пацієнта”?

НСЗУ: які особливості проєкту “Представник пацієнта”?
Ініціатива “Представник пацієнта” спрямована на те, щоб українці мали доступ до медичних послуг, гарантованих державою. Про це зазначила Голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак під час презентації пілотного проєкту “Представник пацієнта”.
У заході також узяли участь Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, Голова Комітету Верховної ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, представники Світового банку, Руху ЧЕСНО та посольства Швейцарії в Україні.
Ініціатива “Представник пацієнта” орієнтована на покращення якості надання медичних послуг та створення у закладах охорони здоров’я середовища, орієнтованого на потреби громадян.
“На сьогодні ключовим для медичної реформи – є пацієнт з його власними потребами та інтересами. Це також фундамент для Програми медичних гарантій. Ми оперативно реагуємо на нові виклики, спричинені війною, та розширюємо перелік медичних послуг у межах ПМГ. Таким чином, у непростих умовах, медреформа є пацієнтоорієнтованою. Однак, попри це, у пацієнтів і досі немає повної інформації щодо безоплатної медичної допомоги, обстежень, ліків та роботи медзакладів. Саме тому, разом із партнерами ми анонсуємо запуск пілотної ініціативи для підвищення обізнаності людей у сфері охорони здоров’я – представників пацієнтів, – сказав Віктор Ляшко. – Така ініціатива створить у лікарнях сприятливе середовище, орієнтоване на потреби пацієнта. Також таке рішення здатне покращити доступ українців до якісної безоплатної медичної допомоги та знання про свої можливості й права”.
"Наш пріоритет – якісна медична послуга для пацієнта. Тому кожна копійка з бюджету, виділена на Програму медичних гарантій, має перетворитися у доступні й безоплатні медпослуги для українців та українок, – каже Наталія Гусак. – До речі, Єврокомісія минулого року визначила в "домашньому завданні" для України посилення зворотного зв’язку між пацієнтами й інституціями. Переконана, пілотний проєкт допоможе це реалізувати. Тому покладаю багато сподівань на представників пацієнтів. Принагідно нагадую: в НСЗУ є відділ по роботі зі скаргами, а також "гаряча лінія" 16-77. Бути на зв'язку, відповідати на актуальні питання, доносити правдиву інформацію – такі завдання ставимо перед собою".
"Держава робить багато для того, щоб медичні послуги були доступними для українців і українок. Але не завжди й не всюди люди знають, що їм гарантовано безоплатно, – сказав Михайло Радуцький. – І якщо пацієнт матиме можливість звернутися до помічника з цими питаннями та отримати вичерпні консультації, це не лише допоможе отримувати безоплатні медичні послуги, гарантовані державою, а й захищати свої пацієнтські права".
Представники пацієнта – це люди, які пройшли тренінгове навчання Національної служби здоров’я України, партнерів проєкту та Руху ЧЕСНО. Вони будуть залучені до роботи в медзакладах для роз'яснення пацієнтам загальних питань щодо надання послуг за Програмою медичних гарантій, сприяння у реагуванні на випадки порушення прав пацієнтів, фіксації відгуків тощо.
Ініціатива “Представник пацієнта” стартує у п’яти закладах:
- Національний інститут раку;
- Київська обласна клінічна лікарня;
- Київський міський пологовий будинок №6;
- Перше територіальне медичне об'єднання Львова;
- Львівський обласний клінічний перинатальний центр.
До представника пацієнта можуть звернутися пацієнт або його родичі, щоб дізнатися про Програму медичних гарантій та поділитися своїм досвідом перебування в медзакладі. Це має збільшити обізнаність людей про те, як отримати необхідні медичні послуги безоплатно. Однак представники пацієнта не консультуватимуть з медичних питань.



Также интересно посмотреть:


Страх та стигма щодо лікування у психіатричних лікарнях часто заважають людям зважитися принаймні на звернення до сімейн …" >МОЗ: зміна порядку надання психіатричної допомоги в стаціонарах
З 33 медзакладів Національної академії медичних наук України (НАМНУ) до контрактації Національною службою здоров'я У …" >НСЗУ: чи всі із 33 медзакладів НАМН України готові до роботи в межах ПМГ?
Хвороба Паркінсона являє собою захворювання нервової системи, яке призводить до порушення контролю над рухами в результа …" >НСЗУ: як отримати безоплатні ліки при хворобі Паркінсона?
Діагностика та лікування дорослих і дітей, хворих на туберкульоз, у стаціонарних та амбулаторних умовах покриває Програм …" >Як відбувається лікування туберкульозу в стаціонарі та амбулаторно?
Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко висловив стурбованість щодо роботи військово-медичних комісій в столиці України, і …" >Очільник МОЗ назвав причину перевірка ВЛК у Києві



Разместить пресс-релиз

Рубрикатор


Новости медицины



Мероприятия



Интересные факты



Новости портала



Блог

СТАТЬИ ПАРТНЕРОВ

14 Марта
71
Перші ознаки інфаркту у людей похилого віку
in
Здоровый образ жизни

12 Марта
78
Правильный уход за кожей после татуировки: советы и рекомендации
in
Здоровый образ жизни

12 Марта
73
Лечение алкоголизма в Одессе – профессиональный подход и гарантии
in
Наркология

11 Марта
83
Корейские импланты Osstem Implant: этапы установки
in
Стоматология

11 Марта
91
Що таке детоксикація?
in
Здоровый образ жизни
Посмотреть все...
СТАТЬИ О ЗДОРОВЬЕ

18 Марта, 2024
56
Акантамебний кератит: основні симптоми інфекції очей
in
Офтальмология

17 Марта, 2024
56
Лікування геморою: як лазер допомагає усунути проблему?
in
Хирургия

17 Марта, 2024
56
Дерматофіброма: основні причини появи пухлини на шкірі
in
Дерматовенерология

17 Марта, 2024
66
Рак шлунка: як вчасно розпізнати симптоми захворювання?
in
Аллергология

17 Марта, 2024
61
Гастропатія: основні симптоми захворювання шлунка
in
Гастроэнтерология
Посмотреть все...
НОВОСТИ МЕДИЦИНЫ

18 Марта, 2024
91
НСЗУ: які особливості проєкту “Представник пацієнта”?

17 Марта, 2024
118
МОЗ: зміна порядку надання психіатричної допомоги в стаціонарах

17 Марта, 2024
116
НСЗУ: чи всі із 33 медзакладів НАМН України готові до роботи в межах ПМГ?

17 Марта, 2024
126
НСЗУ: як отримати безоплатні ліки при хворобі Паркінсона?

17 Марта, 2024
93
Як відбувається лікування туберкульозу в стаціонарі та амбулаторно?
Посмотреть все...
МЕРОПРИЯТИЯ

06 Марта, 2024
407
Міжнародна виставка та конференція REBUILD UKRAINE: HEALTH & REHABILITATION
in
Мероприятия

29 Февраля, 2024
216
Програма «Доступні ліки»: які пріоритети розвитку у 2024 році
in
Мероприятия

09 Февраля, 2024
252
XIII стоматологічна виставка «Дентал-ЕКСПО»
in
Мероприятия

09 Февраля, 2024
394
XXVIII Львівський медичний Форум та XXVIII медична виставка «ГалМЕД»
in
Мероприятия

17 Января, 2024
588
Провідні лікарі і науковці представили погляд на критерії вибору противірусного препарату
in
Мероприятия
Посмотреть все...
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?