Авторизация

Чи можливе безоплатне лікування інсульту у 2024 році?

Чи можливе безоплатне лікування інсульту у 2024 році?
Медична допомога при гострому мозковому інсульті входить до Програми медичних гарантій. Людина з підозрою на інсульт отримує усю необхідну діагностику безоплатно, а у разі підтвердження діагнозу – лікування.
До безоплатних послуг, які отримають пацієнти в межах пакета “Медична допомога при гострому мозковому інсульті”, відносять:
У межах пакета безоплатними для пацієнтів є такі медичні послуги:
- первинний огляд пацієнтів невропатологом та/або нейрохірургом у кабінеті нейровізуалізації або в приймальному відділенні/відділенні екстреної (невідкладної) медичної допомоги;
- невідкладна нейровізуалізація (КТ чи МРТ) не пізніше 60 хвилин після звернення (доставлення машиною ЕМД) пацієнта до лікарні;
- проведення лабораторних (клінічний аналіз та біохімічний аналіз крові, коагуляційний гемостаз та ін.) та інструментальних СКТ, МРТ, ЕКГ, УЗД тощо) досліджень в режимі 24/7;
- системна тромболітична терапія (при ішемічному інсульті);
- при необхідності проведення або термінове транспортування пацієнтів до лікарні, в якій можуть проводити ендоваскулярні нейроінтервенційні втручання або нейрохірургічні втручання;
- своєчасне проведення седації, анестезії та знеболення на всіх етапах діагностики та лікування;
- динамічне спостереження за функцією ковтання;
- консультації інших лікарів при потребі та обов’язково консультація логопеда або терапевта мови та мовлення у перші 72 годин після госпіталізації;
- цілодобове лікарське спостереження та медсестринський догляд;
- надання медичної допомоги в умовах палати таабо відділення інтенсивної терапії;
- забезпечення ліками, зокрема, для тромболітичної терапії, визначеними Національним переліком основних лікарських засобів;
- надання реабілітаційної допомоги протягом гострого реабілітаційного періоду та направлення пацієнтів для отримання послуг з реабілітації у післягострому реабілітаційному періоді та ін.
Повний перелік безоплатних послуг та вимоги до закладів, які надають допомогу в межах пакета “Медична допомога при гострому мозковому інсульті” можна переглянути на сайті НСЗУ в розділі “Вимоги ПМГ 2024” (п. 37).
Платити за екстрене КТ чи МРТ при підозрі на інсульт не потрібно.
Зауважується, що невідкладне проведення спіральної комп’ютерної томографії (СКТ) головного мозку включно з СКТ- ангіографією та/або МРТ головного мозку включно з неконтрастною МР-ангіографією у цілодобовому режимі включено до пакета “Медична допомога при гострому мозковому інсульті”. Таку візуалізацію мають зробити не пізніше 60 хвилин з моменту, як людина потрапила до лікарні.
Також людину з підозрою на гострий мозковий інсульт бригада екстреної медичної допомоги повинна доставити безпосередньо в той найближчий медзаклад, який уклав договір з НСЗУ на надання послуг з лікування інсульту. Наявність договору за цим пакетом означає, що лікарня відповідає усім необхідним вимогам для надання медичної допомоги при інсульті. Тобто такі лікарні мають забезпечити пацієнтам цілодобове проведення лабораторних досліджень, СКТ головного мозку включно з СКТ-ангіографією та/або МРТ головного мозку включно з неконтрастною МР-ангіографією.
В тих медичних закладах, які мають договір з НСЗУ за пакетом “Медична допомога при гострому мозковому інсульті” пацієнти можуть отримати якісну та безоплатну медичну допомогу у випадку гострого мозкового інсульту. Це гарантія того, що там є необхідний медичний персонал, обладнання, зокрема КТ або МРТ, а також можливість зробити всі необхідні обстеження, без яких якісна допомога неможлива.
Безоплатна медична допомога при гострому мозковому інсульті надається у 63-х лікарнях країни. Побачити їх можна на дашборді
“Укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій”, обравши групу послуг “Медична допомога при гострому мозковому інсульті”. Перейти на карту надавачів медичної допомоги й набрати “інсульт” у фільтрі “Група послуг”. Або ж зателефонувати до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77, оператор допоможе знайти найближчий заклад. Або надасть інформацію, чи має лікарня, в яку пацієнта привезла швидка, договір з НСЗУ на лікування інсульту.
Відмічається, що електронне направлення пацієнтам із підозрою на інсульт не потрібно.



Новые статьи:


Для забезпечення належної якості медичного обслуговування, своєчасності, доступності для громадян, ефективного використа …" >Як відбувається ліцензування медзакладів?
Нагадаємо, що епілепсія є неврологічним захворюванням, яке неможливо вилікувати, але за умови регулярного вживання ліків …" >Як отримати безоплатне лікування при епілепсії за Програмою медичних гарантій?
Міністерство охорони здоровʼя ініціює законодавчі зміни, спрямовані на інтеграцію телемедицини в усі види медичної допом …" >МОЗ: телемедицина може бути введена в усі види медичної допомоги
Через порушення функцій організму внаслідок хвороби чи травми деякі люди з інвалідністю не можуть пересуватися й обслуго …" >МОЗ: хто потребує стороннього догляду за наявності інвалідності?
Цукровий діабет II типу — це комплексне хронічне захворювання, яке виникає, коли організм не може виробляти достат …" >Цукровий діабет II типу: як безоплатно отримати необхідне лікування?

Также интересно посмотреть:


Верховна Рада України виправила норму закону та дозволила родинам військових безоплатно зберігати репродуктивні клітини …" >Чи дозволила Рада використовувати для запліднення репродуктивні клітини загиблих військових?
Відтепер цикли спеціалізації та тематичного удосконалення запроваджені не лише для лікарів, фармацевтів і медсестер, але …" >Цикли спеціалізації та удосконалення тепер запроваджені не лише для лікарів та медсестер, а й для інших професіоналів у сфері медицини
Найперша і найважливіша підтримка для дитини — її батьки. Але більшість із нас не є фахівцями з питань ментального …" >Де можна отримати психологічну допомогу дітям?
Діти, народжені хворими або передчасно, потребують високоспеціалізованої допомоги. З 2020 року у межах Програми медгаран …" >Яка безоплатна медична допомога гарантована передчасно народженим немовлятам?
Сьогодні все ще залишається хибна думка, що якщо звернутися за допомогою до психіатра з приводу свого ментального здоров …" >Психіатричні діагнози пацієнтів в ЕСОЗ: хто може отримати доступ?



Разместить пресс-релиз

Рубрикатор


Новости медицины



Мероприятия



Интересные факты



Новости портала



Блог

СТАТЬИ ПАРТНЕРОВ

15 Февраля
50
Лазерна корекція зору: переваги методики та її наслідки
in
Зрение

15 Февраля
50
Защита от киберугроз медицинских документов
in
Полезное

14 Февраля
59
Консультация и помощь физиотерапевта в медицинском центре «Rubinko»
in
Здоровый образ жизни

09 Февраля
192
Статеве здоров'я: Секс-іграшки - міфи та реальність
in
Здоровый образ жизни

06 Февраля
75
Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба: причини та методи лікування
in
Пищеварительная система
Посмотреть все...
СТАТЬИ О ЗДОРОВЬЕ

13 Февраля, 2024
45
Основні симптоми та причини появи новоутворення на куприку
in
Хирургия

12 Февраля, 2024
49
Бурсит колінного суглоба: основні симптоми та методи лікування запалення
in
Ревматология

11 Февраля, 2024
47
Рубцева алопеція: основні причини випадіння волосся
in
Дерматовенерология

11 Февраля, 2024
48
Аневризма аорти черевної порожнини: основні симптоми
in
Кардиология

10 Февраля, 2024
52
Глаукома: ранні симптоми порушення зору
in
Офтальмология
Посмотреть все...
НОВОСТИ МЕДИЦИНЫ

13 Февраля, 2024
128
Як відбувається ліцензування медзакладів?

12 Февраля, 2024
162
Як отримати безоплатне лікування при епілепсії за Програмою медичних гарантій?

11 Февраля, 2024
224
МОЗ: телемедицина може бути введена в усі види медичної допомоги

11 Февраля, 2024
160
МОЗ: хто потребує стороннього догляду за наявності інвалідності?

10 Февраля, 2024
242
Цукровий діабет II типу: як безоплатно отримати необхідне лікування?
Посмотреть все...
МЕРОПРИЯТИЯ

09 Февраля, 2024
148
XIII стоматологічна виставка «Дентал-ЕКСПО»
in
Мероприятия

09 Февраля, 2024
129
XXVIII Львівський медичний Форум та XXVIII медична виставка «ГалМЕД»
in
Мероприятия

17 Января, 2024
226
Провідні лікарі і науковці представили погляд на критерії вибору противірусного препарату
in
Мероприятия

19 Октября, 2023
924
Конференція “Дієтичні добавки: стратегії розвитку”
in
Мероприятия

12 Октября, 2023
603
Конференція у форматі круглого столу ФармаHR
in
Мероприятия
Посмотреть все...
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?