Авторизация

Жодного препарату для дорослих онкопацієнтів за механізмом ДКД не було закуплено - директор фонду Inspiration family

Жодного препарату для дорослих онкопацієнтів за механізмом ДКД не було закуплено - директор фонду Inspiration family

Жодного препарату для дорослих онкопацієнтів із використанням механізму договорів керованого доступу (ДУД) не було закуплено, повідомила директорка фонду підтримки дорослих онкопацієнтів Inspiration family Анна Узлова.


"Розширити доступ українським пацієнтам до дорогих інноваційних ліків може такий інструмент як договори керованого доступу (ДКД). Закон про ДКД було ухвалено 2021 року, однак, згідно з нашими даними, відповідно до цієї процедури не було придбано жодних онкопрепаратів для дорослих. Поправки до закону України про публічні закупівлі та інших законів щодо закупівель ліків за ДКД були дійсні до кінця 2023 року. Отже, укладати нові ДКД у 2024 році неможливо, адже ці зміни не були продовжені", - сказала вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".


При цьому Узлова зазначила, що "після нашого звернення до голови підкомітету з онкології Верховної Ради ми сподіваємося на зрушення в цьому процесі".


Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я України 2023 року в межах ДКД планувало закупити дев'ять лікарських засобів для лікування важких захворювань, зокрема, рідкісних (орфанних), онкологічних, які входять до пріоритетних напрямів розвитку сфери охорони здоров'я. Зокрема, ДКД на препарати для лікування пацієнтів зі СМА (спінально-м'язовою атрофією) були укладені на три роки.


В Україні ДКД укладаються шляхом прямих переговорних процедур між замовником з боку держави (МОЗ, ДП "Медичні закупівлі України") та виробником. Вони передбачають дотримання конфіденційності певних умов, зокрема кінцевої ціни предмета закупівлі.


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?