Авторизация

МОЗ затвердило напрями бюджетних закупівель медтоварів на 2024 рік

МОЗ затвердило напрями бюджетних закупівель медтоварів на 2024 рік

 Міністерство охорони здоров'я України затвердило 24 напрями профілактики, діагностики та лікування, за якими у 2024 році відбуватимуться бюджетні закупівлі медичних товарів.


Як повідомляє держпідприємство "Медичні закупівлі України" (МЗУ) у своєму пресрелізі, у 2024 році на закупівлю медичних товарів держбюджет передбачає понад 12 млрд грн.


Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в МЗУ, закупівлі розпочнуть після затвердження Міністерством охорони здоров'я наказу про кількість товарів, які закуповують.


Закупівлі проводитимуть, зокрема, за напрямами онкологія, гемофілія типу A або B, серцево-судинні захворювання, вакцини, інфекційні захворювання з високим ризиком летальності, а також муковісцидоз, бульозний епідермоліз, вірусний гепатит В і С, психічні розлади дітей та ДЦП, розсіяний склероз, первинний (вроджений) імунодефіцит, нанізм, ювенільний ревматоїдний артрит, легенева артеріальна гіпертензія тощо.


МЗУ зазначає, що в закупівельному циклі 2024 року буде закуплено ліки для лікування хвороби Кавасакі та медичні продукти для слухопротезування.


Крім того, МЗУ закупить товари в межах реалізації проєкту будівництва циклотронів для збагачення радіофармпрепаратів для якісної діагностики раку.


Як повідомлялося, МЗУ за підсумками 2023 року закупило понад 95% запланованого на рік переліку товарів на понад 9,2 млрд грн, зокрема вартість закуплених лікарських засобів і медвиробів становила майже 7 млрд грн.


Зокрема у 2023 році МЗУ придбало інноваційних лікарських засобів за механізмом ДКД (договір керованого/контрольованого доступу) на 632 млн грн, а також закупило медичне обладнання на загальну суму 2,27 млрд грн. Це, зокрема, 15 лінійних прискорювачів, 28 апаратів МРТ, один стоматологічний комп'ютерний томограф, а також обладнання для токсикологічного обстеження та судово-медичної експертизи.


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка