Авторизация

Телемедицина при діагностиці вагітних: нові технології в Україні

Телемедицина при діагностиці вагітних: нові технології в Україні
Телемедицина як складова догляду за вагітними в Україні отримує новий етап розвитку. Це сталося завдяки програмно-апаратному рішенню, наданому як гуманітарна допомога компанією «Carebits» (Польща). Цей проєкт працює в Україні з 2022 року, завдяки йому вже надано понад 6000 консультацій для майже 2000 вагітних жінок по всій країні.
У період вагітності жінка прагне бути впевненою у власному здоров’ї та здоров’ї майбутньої дитини. Для цього їй потрібно регулярно проходити огляди в лікаря, який перевірятиме показники її стану. Проте візит до лікаря може стати проблемою, коли вагітна мешкає в сільській місцевості, перебуває близько до зони бойових дій або «її» лікарня зазнала руйнувань тощо. Для того, щоб вагітна мала своєчасний доступ до необхідних медичних послуг, знала стан свого здоров’я і плоду, українські лікарі почали використовувати кардіотокограф «Carebits».
З його допомогою можна здійснювати моніторинг серцебиття та понад 40 інших параметрів стану плоду. Цей компактний пристрій має низку переваг перед традиційними стаціонарними кардіотокографами, адже він оснащений двома зручними для носіння датчиками та інтуїтивно зрозумілим програмним забезпеченням, що дає можливість вагітним легко користуватися ним будь-де.
Також спеціалісти відзначають, що завдяки цьому кардіотокографу можливо не тільки своєчасно виявляти можливі ускладнення під час вагітності, але й ефективно реагувати на них. Це дозволяє знизити ризик для здоров’я матері та дитини, а також забезпечує вагітним спокій і впевненість.
МОЗ нагадує, що проєкт «Carebits» в Україні демонструє як сучасні технології покращують доступ до медичних послуг. Він є яскравим прикладом успішної адаптації таких технологій в умовах традиційної медичної інфраструктури, яка потребує відновлення через руйнування внаслідок обстрілів російською федерацією та інші виклики.
Подальший розвиток проєкту має потенціал розширити можливості телемедицини та покращити якість медичного обслуговування вагітних по всій Україні.



Новые статьи:


Медична допомога при гострому мозковому інсульті входить до пріоритетних послуг і оплачується за одним із найвищих тариф …" >Скільки отримує лікарня від НСЗУ за кожного пацієнта з інсультом?
Пацієнтам із симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ на період дії воєнного стану можна оформити тимчасову непрацездатність …" >Особливості отримання лікарняного без особистого відвідування лікаря
Пацієнти тепер можуть уникнути черг, легко знайти потрібного лікаря і навіть отримати рецепт. І це все за допомогою цифр …" >Які медичні послуги можна отримати в Україні онлайн?
Раніше трансплантація забезпечувалася в межах пілотного проєкту МОЗ. Тепер напрямок перейшов до Програми медичних гарант …" >Які безоплатні послуги з трансплантації органів входять у ПМГ?
Завдяки програмі “Доступні ліки” українці з серцево-судинними захворюваннями можуть отримувати ліки безоплат …" >Як отримати ліки проти захворювань серця безоплатно?

Также интересно посмотреть:


Попри війну та обмежені ресурси обсяг гарантованих медичних послуг для українців не зменшений. Навпаки, у 2024 році Прог …" >В Україні почала діяти Програма медичних гарантій на 2024 рік: деталі
Нині 8 620 лікарів у 865 медзакладах первинної меддопомоги надають послуги з охорони ментального здоровʼя. Це становить …" >Які психологічні послуги можна безоплатно отримати в педіатра у 2024 році?
Кількість людей із травмами війни зростає щодня. Серед постраждалих: українські воїни, діти, цивільні. Якісна медична та …" >МОЗ представило революційні зміни в системі реабілітації у 2024 році
З 2019 року пацієнти в Україні почали активно використовувати електронні рецепти в межах програм реімбурсації. А уже з к …" >На які ліки можна буде отримати е-рецепт у 2024 році?
Згідно зі статистичними даними, кількість безплідних пар в Україні стабільно збільшується, що вимагає активної участі зі …" >Лікування безпліддя за кошт держави: деталі ПМГ-2024



Разместить пресс-релиз

Рубрикатор


Новости медицины



Мероприятия



Интересные факты



Новости портала



Блог

СТАТЬИ ПАРТНЕРОВ

16 Января
58
История Prosecco: интересные моменты
in
Полезное

15 Января
68
Упражнения (ЛФК) при варикозе ног
in
Здоровый образ жизни

08 Января
68
Важливість ранньої діагностики та видалення пухлин для збереження здоров'я шкіри
in
Диагностика и лечение

04 Января
100
Памперси для дорослих: Підтримка здоров'я та зручність в житті
in
Полезное

04 Января
95
«Безрецептные» усилители потенции
in
Здоровье мужчины
Посмотреть все...
СТАТЬИ О ЗДОРОВЬЕ

16 Января, 2024
43
Збільшення мигдалин: основні причини та методи лікування
in
Отоларингология (ЛОР)

16 Января, 2024
40
Які симптоми мають вірусні захворювання?
in
Инфекционные заболевания

14 Января, 2024
44
Основні симптоми стабільної стенокардії
in
Кардиология

14 Января, 2024
44
Основні причини появи виразки в роті
in
Стоматология

11 Января, 2024
48
Рак горла: як вчасно розпізнати злоякісний процес?
in
Онкология
Посмотреть все...
НОВОСТИ МЕДИЦИНЫ

16 Января, 2024
169
Скільки отримує лікарня від НСЗУ за кожного пацієнта з інсультом?

14 Января, 2024
277
Особливості отримання лікарняного без особистого відвідування лікаря

14 Января, 2024
218
Які медичні послуги можна отримати в Україні онлайн?

14 Января, 2024
196
Які безоплатні послуги з трансплантації органів входять у ПМГ?

11 Января, 2024
261
Як отримати ліки проти захворювань серця безоплатно?
Посмотреть все...
МЕРОПРИЯТИЯ

17 Января, 2024
110
Провідні лікарі і науковці представили погляд на критерії вибору противірусного препарату
in
Мероприятия

19 Октября, 2023
748
Конференція “Дієтичні добавки: стратегії розвитку”
in
Мероприятия

12 Октября, 2023
491
Конференція у форматі круглого столу ФармаHR
in
Мероприятия

03 Октября, 2023
4374
З 4 по 6 жовтня 2023 р. в м. Києві відбудеться Київський міжнародний конгрес медичного та оздоровчого туризму
in
Мероприятия

28 Сентября, 2023
834
XXI Міжнародна виставка «Дентал-Україна» та Стоматологічний Форум 2023
in
Мероприятия
Посмотреть все...
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка