Авторизация

В Україні виготовляють 2 тис. протезів нижніх кінцівок і 200 протезів верхніх кінцівок на місяць - Мінсоцполітики

В Україні виготовляють 2 тис. протезів нижніх кінцівок і 200 протезів верхніх кінцівок на місяць - Мінсоцполітики

Українські підприємства виготовляють нині 2 тис. протезів нижніх кінцівок і 200 протезів верхніх кінцівок за один місяць, повідомила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.



"У середньому, за зібраною статистикою, понад 2 тис. протезів нижніх кінцівок усі підприємства виготовляють і близько 200 виробів верхніх кінцівок на місяць виготовляється", - сказала Жолнович в ефірі національного телемарафону в середу.



За її словами, протези в Україні виробляють майже 80 підприємств, тоді як на початок повномасштабного вторгнення їх було близько 40. Також очільниця відомства зазначила, що збільшилася не тільки кількість підприємств, а й обсяги виробництва тих, що діяли раніше.



"Вони зараз працюють на максимум. Я думаю, будуть іще розгортатися. Але я не сказала б, що є великі черги (на протези - ІФ-У)", - додала міністр.



Жолнович також зазначила, що за два роки в Україні протезовано понад 20 тис. осіб - і цивільних, і військових.



Як повідомлялося, у жовтні на сайті Міністерства соцполітики з'явилася інформаційна панель із переліком протезних підприємств та інших виробників допоміжних засобів реабілітації.


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка