Авторизация

Очільник МОЗ розповів про проєкти відновлення медичних закладів: деталі

Очільник МОЗ розповів про проєкти відновлення медичних закладів: деталі
Проєкти відновлення медзакладів мають забезпечити безперебійне надання меддопомоги та слугувати розвитку медичної системи загалом.
На цьому наголосив міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко під час чергового засідання Колегії Міністерства охорони здоров’я України.
«За понад 20 місяців повномасштабної війни росія пошкодила 1468 об’єктів у 619 медичних закладах України, ще 193 обʼєкти у 91 медзакладі було зруйновано вщент. Також було пошкоджено чи зруйновано більше ніж 755 аптек. Цивільна інфраструктура, в тому числі й медична, щодня зазнає прицільних атак. Лікарні, амбулаторії, поліклініки, пологові та інші медзаклади часто стають мішенню для ворога. Це все створює додаткове навантаження на медичну систему та ускладнює роботу медиків. Наше основне завдання в цих умовах — забезпечити безперебійне надання необхідної медичної допомоги українцям та створити передумови для побудови сучасної якісної медицини в Україні, в тому числі завдяки реалізації інфраструктурних проєктів», — зазначив міністр Віктор Ляшко.
Наразі потреби у відновленні та розвитку медичної системи протягом наступного десятиліття, включаючи будівництво та реконструкцію, загалом оцінюються у 16,4 млрд доларів США. МОЗ аналізує та пріоритизує усі наявні проєкти з відновлення та відбудови, а також координує спрямування наявних ресурсів.
Відбудова та відновлення медичної інфраструктури відбуваються як коштом державного бюджету, так і завдяки допомозі міжнародних та українських партнерів. Нині вже відновлено 216 медичних закладів, ще 163 — в процесі відновлення або покращення умов, 184 — відновлено частково.
Коштом державного бюджету у 2023 році реалізується 192 проєкти з відновлення у сфері охорони здоров’я на суму понад 4,7 млрд гривень. Також Міністерство охорони здоровʼя разом зі Світовим банком спільно реалізують проєкт «Зміцнення системи охорони здоровʼя та збереження життя» (Heal Ukraine), що складається з 4 компонентів, які включають, серед іншого, відновлення та реконструкцію закладів «первинки», а також будівництво та реконструкцію медзакладів. Загальний очікуваний бюджет проєкту складає 500 млн євро.
Крім цього, здійснюється відбудова медзакладів коштами, зібраними в рамках фандрейзингової ініціативи Президента України UNITED24. Вже реалізовано два проєкти на Чернігівщині на суму майже 40 млн гривень.
Тривають будівельні роботи у ще 6 медзакладах, вартість яких оцінюється у понад 360 млн гривень. Також відбувається процес підготовки проєктно-кошторисної документації для розширення спроможностей Центру психічного здоровʼя та реабілітації «Лісова поляна».
Для того, аби забезпечити безперебійне надання медичної допомоги в громадах, що знаходяться в зоні активних бойових дій, реалізуються тимчасові рішення. Йдеться про встановлення модульних тимчасових амбулаторій первинної медичної допомоги та пунктів екстреної медичної допомоги в найбільш постраждалих районах, а також мобільних амбулаторій.



Также интересно посмотреть:


Відтепер вагітні жінки за власним бажанням можуть розпочати декретну відпустку пізніше 30 тижня вагітності. Для цього до …" >Вагітні можуть обирати самостійно час декретної відпустки: деталі
Лабораторно підтверджений випадок нового субваріанту коронавірусу варіанту Омікрон під назвою «Пірола» вияви …" >В Україні зареєстровано перший випадок нового варіанту коронавірусу: які симптоми?
Якщо військовослужбовець вважає, що рішення комісії не відображає його реального стану здоров’я, він може оскаржит …" >Як оскаржити рішення військово-лікарської комісії?
В Україні упродовж останніх днів суттєво погіршилася ситуація з гепатитом А. Заражених виявили на території двох областе …" >Запровадження карантину через гепатит А в Україні: коментарі МОЗ
Понад 1,7 млрд грн виплатила НСЗУ у 2023 році медичним закладам за надання медичної допомоги при гострому мозковому інсу …" >Чи потрібно платити пацієнту за КТ, чи МРТ при підозрі на інсульт?



Разместить пресс-релиз

Рубрикатор


Новости медицины



Мероприятия



Интересные факты



Новости портала



Блог

СТАТЬИ ПАРТНЕРОВ

10 Ноября
48
Вітаміни при втомі, які допоможуть відновити енергію
in
Полезное

09 Ноября
59
Мікроклімат та його вплив на здоров'я людини
in
Полезное

08 Ноября
57
Использование ампул против выпадения волос
in
Полезное

08 Ноября
57
Как тренировать сердце
in
Лечение за рубежом

07 Ноября
71
Спинальная травма: особенности диагноза и методы реабилитации
in
Полезное
Посмотреть все...
СТАТЬИ О ЗДОРОВЬЕ

10 Ноября, 2023
31
Міофасціальний больовий синдром: основні причини появи болю в м’язах
in
Ревматология

10 Ноября, 2023
33
Зоб: на що може вказувати збільшена щитоподібна залоза?
in
Эндокринология

08 Ноября, 2023
32
Кістозний фіброз: основні симптоми накопичення слизу в органах
in
Терапия

07 Ноября, 2023
44
Гемолітична анемія: основні симптоми руйнування еритроцитів
in
Терапия

06 Ноября, 2023
79
Основні причини накопичення жиру в ділянці живота
in
Здоровый образ жизни
Посмотреть все...
НОВОСТИ МЕДИЦИНЫ

10 Ноября, 2023
64
Очільник МОЗ розповів про проєкти відновлення медичних закладів: деталі

10 Ноября, 2023
60
Вагітні можуть обирати самостійно час декретної відпустки: деталі

08 Ноября, 2023
157
В Україні зареєстровано перший випадок нового варіанту коронавірусу: які симптоми?

07 Ноября, 2023
178
Як оскаржити рішення військово-лікарської комісії?

06 Ноября, 2023
254
Запровадження карантину через гепатит А в Україні: коментарі МОЗ
Посмотреть все...
МЕРОПРИЯТИЯ

19 Октября, 2023
382
Конференція “Дієтичні добавки: стратегії розвитку”
in
Мероприятия

12 Октября, 2023
341
Конференція у форматі круглого столу ФармаHR
in
Мероприятия

03 Октября, 2023
1226
З 4 по 6 жовтня 2023 р. в м. Києві відбудеться Київський міжнародний конгрес медичного та оздоровчого туризму
in
Мероприятия

28 Сентября, 2023
474
XXI Міжнародна виставка «Дентал-Україна» та Стоматологічний Форум 2023
in
Мероприятия

26 Сентября, 2023
393
21 вересня у Києві відбулася конференція “Практичні аспекти фармаконагляду в Україні”
in
Мероприятия
Посмотреть все...
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?