Авторизация

В Івано-Франківській області вісім випадків захворювання на гепатит А, три з них - у дітей

В Івано-Франківській області вісім випадків захворювання на гепатит А, три з них - у дітей

В Івано-Франківській області на стаціонарному лікуванні перебувають вісім осіб із діагнозом гепатит А, зокрема троє дітей, стан пацієнтів - середньої тяжкості, повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук.



"Ситуація щодо захворюваності на гепатит А. За останню добу соціальними мережами поширилася різна інформація щодо цього. Наразі на стаціонарному лікуванні з таким діагнозом перебувають вісім людей, серед них - троє дітей. Їхній стан - середньої тяжкості", - написала вона в телеграм-каналі в четвер.



Як повідомила Онищук із посиланням на дані департаменту охорони здоров'я ОДА, "люди почали хворіти ще з середини жовтня. Усі вищезгадані випадки – поодинокі, й наразі не встановлено між ними зв’язку. Тож про спалах не йдеться. Ситуація контрольована", - запевнила Онищук.



Як зазначається, випадки захворюваності на гепатит А фіксувалися протягом року. Серед симптомів недуги - загальна слабкість і втома, пожовтіння очей і шкіри, втрата апетиту, діарея, у важчих випадках - підвищення температури тіла.



Раніше "Суспільне" з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА Тетяну Бондаренко повідомило, що у Вінниці станом на 2 листопада госпіталізовано 111 осіб із підтвердженим діагнозом гепатит A, серед них 22 дитини, 15 випадків підтвердили за останню добу.


Сообщает interfax.com.ua

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?